USAn vaalijärjestelmän erityispiirteet

What ’provisional ballots’ are and why it takes time to count them

In the past, they’ve rarely decided elections. But this year could be different.

Näyttäisi siltä, että USAn vaalijärjestelmän erityispiirteet olisi vaatinut vielä lisää aikaa, ainakin viikon, jotta kaikki äänet saadaan laskettua.

Väliaikaiset äänestyslipukkeet (provisional ballots) antavat niillekin äänestäjille mahdollisuuden äänestää, joilla vaalijärjestelmän tiedot eivät ole jostakin syystä olleet ajantasalla. Tämä järjestely pidentää USA:ssa äänten laskentaan tarvittavaa aikaa, jopa viikolla.

[Provisional ballot rules vary by state, but in Pennsylvania, county boards of election have to adjudicate each individual ballot to determine whether it should be counted or not and they have one week to do it.

Pennsylvania officials said Friday morning they were just beginning to process provisional ballots and said they had at least 85,000, which could theoretically be enough for Trump to overcome Biden’s roughly 19,000 vote lead.
In Georgia, meanwhile, where Biden leads by about 1,600 votes, officials said they had about 13,000 provisional ballots.
Provisional ballots have historically skewed Democratic, but this year there may be indications they are tilting Trump. That could be because more Trump voters showed up to cast their ballots in person, while many Democrats mailed the ballots.
”This is a year unlike any other,” Shaw said.]

https://www.nbcnews.com/politics/2020-election/what-are-provisional-ballots-why-it-takes-time-count-them-n1246866

[Väliaikaiset äänestyssäännöt vaihtelevat osavaltioittain, mutta Pennsylvaniassa läänin vaalilautakuntien on päätettävä jokaisesta yksittäisestä äänestyslipukkeesta sen määrittämiseksi, pitäisikö se laskea vai ei, ja heillä on yksi viikko aikaa tehdä se.
Pennsylvanian virkamiehet sanoivat perjantaiaamuna, että he olivat vasta aloittamassa väliaikaisten äänestyslippujen käsittelyä, ja sanoivat, että heillä oli vähintään 85 000, mikä teoriassa voisi riittää, että Trump voitti Bidenin noin 19 000 äänen etumatkan.
Samaan aikaan Georgiassa, jossa Biden johtaa noin 1600 äänellä, virkamiehet sanoivat, että heillä oli noin 13 000 väliaikaista äänestystä.
Väliaikaiset äänestysliput ovat historiallisesti kallistuneet demokraateille, mutta tänä vuonna saattaa olla viitteitä siitä, että ne kallistuvat Trumpille. Tämä voi johtua siitä, että useampi Trump-äänestäjä ilmestyi äänestämään henkilökohtaisesti, kun taas monet demokraatit lähettivät äänestykset.
”Tämä vuosi on erilainen kuin mikään muu vuosi aikaisemmin”, Shaw sanoi.]

Yllä oleva Nbcnews:in juttu on jo vuorokauden vanha, ja nyt on jo uusi presidentti tiedossa, joten voidaan olettaa, että oli jo riittävästi laskettu väliaikaisia äänestyslipukkeita, jotta vaalitulos on voitu julistaa.

EDIT:

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu