Väärin sammutettu

Vaikka sade tuli ja tulipalon sammutus olisi onnistunut paremmin kuin hyvin, ei kelpaa.

Tällaisen vaikutelman saa kun lukee Royal Society of science -raportteja.

Kun tavoite on päästä eroon fossiilisista polttoaineista, mikään positiivinen asia ei ole hyvästä, silloin kun tavoitteeseen ei päästä.

Alunperin uskottiin, että ihminen sotki maapallon ilmastoa polttamalla fossiilisia polttoaineita. Kun se ilmastonmuutos ei mennyt käsikirjoituksen mukaan, vaan hiilidioksidista on hyötyä planeetalle, planeetta vihertyy, on havaittu myös pientä lämpenemistä ja kylmenemistä hiilidioksiidista johtuen.

Tällä hetkellä maapallo viilenee.

Mutta, mutta…

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://royalsociety.org/~/media/royal_society_content/policy/publications/2001/9996.pdf&ved=2ahUKEwjqxIPBx9_nAhVpposKHbyHBxkQFjAMegQIBRAB&usg=AOvVaw2rw94LIn-EuI774aFCiJNb

Tässä raportissa olemme tutkineet joitain tieteellisiä kysymyksiä, joiden perustana ovat maaperän hiilinielut, joista päätöksentekijät ovat olleet huolestuneita. Olemme koko ajan hyödyntäneet hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin työtä, joka on maailman luotettavin tietolähde
ilmastonmuutoksesta. Meille on selvää, että maapallon hiilen poistumaa parantamalla muuttamalla maaperän hallintaa ovat rajalliset sekä koon että keston suhteen. Lisäksi hiilen määrä, joka voidaan sitoa, on pieni suhteessa jatkuvasti kasvavaan kasvihuonekaasupäästöihin maailmanlaajuisesti. Meitä huolestuttaa se, että tällä hetkellä käytettävissä olevat mittaustekniikat eivät ole riittävän tarkkoja, jotta voidaan mahdollisesti valvoa kaikkien maiden hiilinielujen luotettavaa seurantaa, jotka voidaan nimetä osana kansainvälisiä sopimuksia, kuten Kioton pöytäkirjaa. Johtopäätöksenä on, että hankkeissa, joiden tarkoituksena on parantaa maan hiilinieluja, ei pitäisi antaa suunnata taloudellisia ja poliittisia resursseja pitkäaikaisista ratkaisuista ongelmaan, joka liittyy kasvihuonekaasujen pitoisuuden vähentämiseen ilmakehässä vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä.”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu