Vain maltillista kasvua tuulivoimaan, ehkä

Työ- ja elinkeinoministeriö  15.11.2019 12.26 antamassaan tiedotteessa toteaa, että ”vaihtelevan uusituvan sähkön osuus sähkön hankinnasta kasvaa merkittävästi”.

Vertailuskenaario WEM (With Existing Measures)https://tem.fi/documents/1410877/15020328/o%09Vaihtoehtoiset+skenaariot+ja+vaikutusarviot+energiatalouteen%2C+johtava+tutkija+Tiina+Koljonen%2C+VTT/8716f4c7-f61a-a9dc-78e8-1a837cdba48d/o%09Vaihtoehtoiset+skenaariot+ja+vaikutusarviot+energiatalouteen%2C+johtava+tutkija+Tiina+Koljonen%2C+VTT.pdf

Sähkön hankinta energialähteittäin, sivu 18

Tuulivoimaa vastustetaan

Norjan pääministeri ilmoitti vastikään, että valmisteltu kansallinen tuulivoimarakentamisen yleissuunnitelma hylätään. Lähes kaikki norjalaiskunnat vastustivat lausunnoissaan tuulivoimaloiden rakentamista alueelleen. Kielteistä kantaa perusteltiin tuuliturbiinien ja tierakentamisen aiheuttamilla haitoilla Norjan luonnolle ja tuntureille samalla, kun rahatuotot siirtyisivät alueiden ulkomaisille rakentajille.”

Saksassa on jo paljolti asutuksen lähistölle ehditty rakentamaan tuulivoimaloita, Suomessa vasta toistaiseksi lähinnä länsirannikolle. Tästä johtuen Suomessa olisi vielä kannatusta tuulivoimaloille, lähinnä pääkaupunkiseudulla. Kun vielä kannatusmittaukset näyttävät 74% kannatusta tuulivoimalle, kansanäänestykseen ei voida Suomessa luottaa. Ihmiset eivät tiedä mistä äänestävät!

 

Kuvitellaan, että tuulivoimalat tulisivat sijoittumaan kauas ihmisten asunnoista, mutta näin ei ole, koko länsirannikko on Suomessa asuttua seutua. Vanhat kylät ja taajamat sijoittuvat pitkin rannikkoa, kuten myös tuulivoimaloiden on kaavailtu sijoittuvan. Länsirannikolla kulkee lintujen ja lepakoiden päämuuttoreitti, joten yhteen törmäyksiä on odotettavissa.

Saksalaisilla on jo tietoa tuulivoimasta. Mitä se tulee kansalaisille maksamaan, lääkärit vaativat yhdessä kansalaisjärjestöjen kanssa minimietäisyyttä tuulivoimaloiden ja asutuksen välille, luonnonsuojelujärjestöt ovat puuttuneet tuulivoimaloiden tappamiin suuriin määriin lepakoita ja lintuja ja siihen että tuulivoimaloita ei rakennettaisi metsään.

Seit vielen Jahren kämpfen Initiativen gegen den Aufbau von Windkraftanlagen in Brandenburg. Nun wollen sie ihre Forderungen mit einem Volksbegehren durchsetzen.

Useiden vuosien ajan on aloitteilla pyritty torjumaan tuulivoimaloiden rakentamista Brandenburgissa. Nyt he haluavat valvoa niiden toteutumista kansanäänestyksellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu