Vain virkaan sopimattomat ja typerykset eivät näe…

Näinhän se Hans Christian Andersenin satu keisarille tehdyistä uusista vaatteista piti mennä. Keisarikin innostui asiasta, nyt hän pääsisi selville, että kuka on kelvoton viranhaltijana.

Logiikka on monelle aivan mahdotonta ymmärtää, kun joku asia perustellaan hyvin ja esitetään vakuuttavasti, nyökytellään, että näinhän se menee. Kukaan ei uskalla olla eri mieltä ja paljastua typeräksi tai virkaansa sopimattomaksi.

Vaikka väitteet olisi kuinka hyvin ja loogisesti perusteltuja, kun lähtökohdat ovat väärin, kaikki muukin menee väärin.

Tämä on se logiikan perusta. Tähän logiikan perussääntöön perustuu tiede ja koko länsimainen kulttuuri.

Esim. kun auringon aktiivisuus on ollut korkealla melkein koko 1900-luvun, aina 1924 lähtien, saavuttaen huippunsa vuonna 2008. Kuitenkin on kuultu selityksiä, että aurinko ei voi selittää viimeaikaista lämpenemistä, kun se on ollut laskevalla suunnalla. Näin oli nähty jo 1960-luvulla tapahtuvan.

Tieto ei sinänsä ole väärä, olihan aurinko laskevalla suunnalla jo tuolloin, ainakin väliaikaisesti, mutta edelleenkin auringon aktiivisuus oli korkealla tasolla, lähellä aurinkomaksimia.

Aurinko siis lämmitti edelleen maapalloa, vaikka oli ohittanut nykyisen aurinkomaksimin huippukohdan.

Olisi voinut olettaa, että ilmastoagendaa ajava olisi käyttänyt tuota argumenttia, että aurinko ei selitä jne., mutta ei, sitä käyttivät niin professorit kuin johtavassa asemassa olevat henkilötkin Suomessa ja muualla.

Eikä kukaan asettanut kyseistä viranhaltijaa kyseenalaiseksi.

 

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu