Vanhassa vara parempi

Uutta teknologiaa kehitetään jatkuvasti, maailmaa koitetaan tehdä paremmaksi paikaksi ihmisten elää, terveemmin ja turvallisesti. Kun vielä huomioimme ympäristön ja muut eläimet, uusi teknologia on aina tervetullutta.

Vetyperoksidin energiankantajana aikanaan ohitti bensiini. Nyt on tullut tarve selvittää uudelleen vetyperoksidin käyttökelpoisuutta puhtaan energian kantajana.

Turvallisuuskysymykset on ratkaistu, vaarallista vetyperoksidia ei tarvitse enää kuljettaa, vaan sitä voidaan valmistaa turvallisesti paikanpäällä ilman epäpuhtauksia. Puhdas vetyperoksidi on vaaratonta. Epäpuhtaudet tekevät siitä syövyttävän ja räjähdysherkän kemikaalin.

A reactor developed by Haotian Wang and his colleagues at Rice’s Brown School of Engineering requires only air, water and electricity to make the valuable chemical in the desired concentration and high purity.

Their electrosynthesis process, detailed in Science, uses an oxidized carbon nanoparticle-based catalyst and could enable point-of-use production of pure hydrogen peroxide solutions, eliminating the need to transport the concentrated chemical, which is hazardous.

By using a solid electrolyte instead of traditional liquid electrolyte, it also eliminates the need for product separation or purification used in current processes, so no contaminating ions will be involved.”

https://www.google.com/amp/s/phys.org/news/2019-10-air-electricity-hydrogen-peroxide.amp

Haotian Wangin ja hänen kollegoidensa Rice’s Brown -koulutuslaitoksessa kehittämä reaktori vaatii vain ilmaa, vettä ja sähköä arvokkaan kemikaalin valmistamiseksi halutussa pitoisuudessa ja erittäin puhtaana.

Niiden sähkösynteesiprosessissa, joka on kuvattu Science:ssä, käytetään hapettunutta hiili-nanopartikkelipohjaista katalyyttiä ja se voisi mahdollistaa puhtaan vetyperoksidiliuoksen tuotannon käyttökohteessa, poistaen tarpeen kuljettaa vaarallista tiivistettyä kemikaalia.

Käyttämällä kiinteää elektrolyyttiä perinteisen nestemäisen elektrolyytin sijasta, se eliminoi myös nykyisissä prosesseissa käytettävän tuotteen erotuksen tai puhdistuksen tarpeen, joten epäpuhtausioneja ei esiinny.”

Vetyperoksidia käytetään nykyään monissa sovelluksissa, esim. veden puhdistukseen, jolloin saadaan puhdasta juomavettä.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu