Vertaisarvioituja tutkimuksia tuulivoimaloiden melun terveyshaitoista ihmisille

Yhdenkään päättäjän ei tarvitse enään olla epätietoinen teollisuusluokan tuulivoimaloiden aiheuttamasta meluhaitasta ihmisten terveydelle.

Vertaisarvioituja tutkimuksia asiasta on tehty koskien niin ihmisen terveyttä sekä koskien vaikutuksesta merinisäkkäille ym. eläinten suhteen.

Environmental noise is emerging as one of the major public health concerns of the twenty-first century. [1] The drive to ’renewable’, low-carbon energy sources, has resulted in Industrial Wind Turbines (IWTs) being sited closer to homes in traditionally quiet rural areas to reduce transmission losses and costs. Increasing numbers of complaints about sleep disturbance and adverse health effects have been documented, [2],[3],[4] while industry and government reviews have argued that the effects are trivial and that current guidance is adequate to protect the residents. [5],[6] We undertook an epidemiological study to investigate the relationship between the reported adverse health effects and IWTs among residents of two rural communities.”

http://www.noiseandhealth.org/article.asp?issn=1463-1741;year=2012;volume=14;issue=60;spage=237;epage=243;aulast=Nissenbaum

Ympäristömelusta on tulossa yksi suurimmista kansanterveyden huolenaiheista 2000-luvulla. [1] Uusiutuvien, vähähiilisten energialähteiden käyttäminen on johtanut siihen, että teolliset tuulivoimalat sijaitsevat lähempänä kotia perinteisesti hiljaisilla maaseutualueilla siirtohäviöiden ja kustannusten vähentämiseksi. Lisääntyviä määriä unihäiriöitä ja haitallisia terveysvaikutuksia koskevia valituksia on dokumentoitu, [2], [3], [4], kun taas teollisuuden ja hallituksen arviot ovat väittäneet, että vaikutukset ovat vähäpätöisiä ja että nykyiset ohjeet ovat riittäviä asukkaiden suojelemiseksi. [5], [6] Teimme epidemiologisen tutkimuksen selvittääkseen ilmoitettujen haitallisten terveysvaikutusten ja teollisen tuulivoimaloiden välisen suhteen kahden maaseutuyhteisön asukkaiden välillä.”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu