Vihersiirtymää ja sirkushuveja

Rooman vallan aikana kansa pidettiin tyytyväisenä leivällä ja sirkushuveilla.

Vihersiirtymää ei voi syödä, mutta vihreä talous vähentää ihmiskunnan riippuvuutta hiilestä. ”Vihreä talous YK:n mukaan. Edistämme siirtymistä vähähiiliseen, resurssitehokkaaseen ja sosiaalisesti osallistaviin talouksiin.”

Eli voisi ajatella, että vihreä siirtymä vähentää ihmisten riippuvuutta luonnonvaroista. Ainakin niiden käyttöä tulee rajoittaa. Lisäksi annetaan ihmisille mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Tähän asti kaikki on OK!

Kysymyksiä nousee, kun tutkitaan, että miten YK aikoo vihreän siirtymän rahoittaa. No hiiliveroilla, hiilitulleilla ja rakentamalla tuulivoimaloita, jonka veronmaksajat ja sähköä kuluttavat maksavat korkeampina sähkön hintoina ja siirtomaksuina.

Tuulivoimaloiden kustannukset ovat sisäänleivottuna sähkön hintaan. Tästä Saksa ja Tanska käyvät esimerkkinä.

Uppsalan yliopistossa on tehty selvitys tuulivoimaloiden aiheuttamista luonnontuhoista ja resurssienkäytöstä Pohjois-Ruotsissa saamelaisten asuinalueella ja porojen laidunmailla. Asiaan suhtaudutaan sekavin miettein, Ruotsin valtion omistamat metsäyhtiöt hakkauttavat vanhat metsät porojen laidunalueilta ja käyttävät raivatut alueet tuulivoimatuotantoon. Perinteinen saamelaisten elinkeino saa väistyä vihreän siirtymän tieltä.

Toisella kotimaisella kielellä asiaa selviää 20 minuutin videolta.

 

+17

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu