Vuosisadan tärkein ilmastonmuutosta koskeva tutkimus

Aurinkotutkija astrofyysikko E.N. Parker antoi lausuntonsa tutkimuksesta.

The paper, ”A doubling of the Sun’s coronal magnetic field during the past 100 years” by M. Lockwood, R. Stamper and M.N. Wild, is published in the journal Nature, 3 June 1999, vol. 399, pp. 437-9. The comments by E.N. Parker are in the same issue, pp. 416-7.

https://www.nature.com/articles/20867?foxtrotcallback=true

”Parkerin mielestä uusi havainto aurinkomagnetiikasta tulisi herättää uutta huomiota auringon rooliin nykypäivän ilmastomuutoksessa samoin kuin ihmisen aiheuttamasta hiilidioksidista johtuvien vaikutusten ohella.”

Nyt on sitten tartuttu härkää sarvista ja on selvitetty auringon magneettisuudessa tapahtuvien muutosten merkitystä Maan ilmastoon. Pohjoisen pallonpuoliskon lämpötiloja on verrattu rekonstruoituun auringon TSI:hin ja on todettu niiden seuraavan toisiaan hyvin ainakin vuodesta 1881 lähtien. Arktinen alue on lämmennyt vielä poikkeuksena muista mitatuista alueista, koska arktisella alueella meren lämpötilalla on suurempi merkitys kuin auringolla.

Kun nyt on palattu todellisuuteen ilmastonmuutoksessa tapahtuneiden muutosten aiheuttajien osalta, on todettu, että joko ihminen on syyllinen tai ei, maaperän asianmukainen hoito pitää hiilen maaperässä, jolloin ilmakehään ei pääse kertymään hiilidioksidia.

Yksi parhaista ja monipuolisimmista tutkimuspapereista maaperätutkimukseen liittyen on Australiasta.

https://www.futuredirections.org.au/publication/role-carbon-promoting-healthy-soils/

Hiilen rooli terveen maaperän edistämisessä”

Maaperän epäorgaaninen hiili on hiilen mineralisoituneita muotoja, kuten kalsiumkarbonaattia tai kalisia. Se on vakaampi kuin useimmat orgaanisen hiilen olomuodoista, koska se ei tarjoa ravintoa tai polttoainetta mikro-organismeille. Karbonaatit ovat yleisiä kuivemmilla alueilla ja emäksisessä maaperässä, ja ne ovat maailmanlaajuisesti merkittävä maaperän hiilivarasto, joka on peräisin enimmäkseen fotosynteesillä kiinnitetystä orgaanisesta hiilestä. Epäorgaaninen hiili, vaikka sillä ei olekaan orgaanisen hiilen vettäpidäviä ja maaperää parantavia ominaisuuksia, on kuitenkin merkittävä ilmakehän hiilen varasto, vaikka se tyypillisesti muuttuu hitaammin. Seuraava analyysi käsittelee pääasiassa SOC:ta SOM:n osana ja sen kykyä vaikuttaa maaperän terveyteen, edistää elintarviketurvaa ja lieventää ilmastonmuutosta.”

 

EDIT: Auringon magneettikentän vaikutuksesta Maan ilmastoon selventäviä kuvia.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu