Hallitsematon maahanmuutto on epäoikeudenmukaista

Hallitsematon maahanmuutto, joka perustuu turvapaikan hakemiselle, lisää pääasiassa kustannuksia ja ongelmia. Siksi se ei voi perustua sille, että vastoin Dublinin sopimusta, valtavasti turvapaikanhakijoita muista EU-maista ilmestyy rajoillemme.

 

Ei ole mielekästä herätä aamulla töihin, jos verotuottoja työstä ei ole kohdennettu järkevällä tavalla. Olisi oikeudenmukaisempaa laittaa rahaa esimerkiksi perusopetukseen, nuorten syrjäytymisen estämiseen, perusterveydenhuoltoon ja eläkkeisiin.

 

Euroopan unioni valmistelee lainsäädäntöä, jossa turvapaikanhakijat jaotellaan tasaisesti eri Euroopan unionin jäsenmaihin. Tämä sisältää Suomelle valtavia riskejä. Turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa huomattavasti, koska tulevan EU-asetuksen mukaan esimerkiksi Saksa ja Italia ohjaavat turvapaikanhakijoita muihin maihin. Tämä tarkoittaa Suomelle “maahanmuuttokaaosta”. Pahaa pelkään, että nykyinen hallituksemme on asiassa varsin passiivinen. Sanna Marin on useaan otteeseen mainostanut “hyviä EU-diilejä”, joissa Suomi muun muassa tienaa rahaa maksamalla Italialle. Olemme saamassa maahanmuuttoon liittyvän “EU-diilin”, jota valmistellaan tällä hetkellä. Hallitus tulee vetoamaan asiassa siihen, että asia on EU:ssa päätetty. Kun maahanmuuttokaaos alkaa, vihervasemmistolaiset kannustavat tehokkaaseen kotouttamiseen. Toisin sanoen kaaoksen alkaessa vika on meissä, ei maahanmuuttajissa.

 

Suomella ei ole kotouttamiseen helppoja ratkaisuja. Tiettyjen maahanmuuttajaryhmien kotouttamisessa on pääsääntöisesti epäonnistuttu kaikissa länsimaissa. Suomessa työttömyys maahanmuuttajien keskuudessa on lähes kolminkertainen kantaväestöön verrattuna. Ei ole oikein, että otamme maahan ihmisiä, jotka kuormittavat jo muutenkin kallista hyvinvointiyhteiskuntaa ilman että osallistuvat sen rahoittamiseen. Tässä on monen vihreän ja vasemmistolaisen sokea piste. Heidän tulisi myöntää, että sellainen kansantalouden yhtälö on kestämätön, missä osa väestöstä ei tee eikä halua tehdä työtä. Tämä on myös moraalisesti kestämätöntä. Hallitsematon maahanmuutto lisää tämän yhtälön ongelmia.

 

Ylivoimaisesti tehokkainta auttaminen on kehitysavun tai kriisinhallintatyön kautta. Niiden kustannukset ovat selvästi alhaisemmat, kuin toistuvien kotouttamiskurssien, tuetun asumisen, terveydenhoidon maksattaminen veronmaksajilla ja niin edelleen.

 

Laiton maahantulo ja laiton oleskelu maassa tulee saada loppumaan. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö on pystyttävä ottamaan säilöön ja palautettava kotimaahan. Näin vältytään katoamisilta sekä turvallisuusriskiltä. Perheenyhdistämiseen täytyy löytyä järkevät rajoitukset.

 

Pakolaisstatuksen antaminen lähinnä nuorille miehille ei ole oikeudenmukaista Lähi-Idän maissa asuvia hädässä olevia naisia ja lapsia kohtaan. Humanitaarinen maahanmuutto, jossa päästetään turvapaikanhakijoita sosiaalitukiamme hyödyntämään, tulee lopettaa.

 

Palvelin rauhanturvaajana Lähi-Idässä. Näin omin silmin, kuinka auttaminen voi olla tehokasta konfliktialueella. Humanitaarinen työ paikan päällä on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin Suomessa.

 

 

Arto Sydänhelmi (ps)

Kuntavaaliehdokas

Lahti

+3
Arto Sydänhelmi
Perussuomalaiset Lahti
Ehdolla kuntavaaleissa

Koulutukseltani olen rakennusmestari ja toimin tällä hetkellä Helsingin pelastuslaitoksella rakenteellisen paloturvallisuuden neuvontaryhmän palotarkastaja-asiantuntijana. Olen pitkän linjan palomies-ensihoitaja, pelastussukeltaja ja laivuri-koneenhoitaja. Nuorena suoritin merivoimien sukeltajakurssin ja palvelin rauhanturvaajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu