Mitä jos Venäjä ei taivu pakotteiden vaikutuksesta?

Mitä jos Venäjä, omasta edustaan piittaamatta,  ei suostu eikä taivu EU:n ja USA:n pakotteiden vaikutuksesta, toteuttamaan muiden tahtoa ja hylkäämään omaa tahtotilaansa?

Näyttää siltä että Venäjällä ollaan vahvasti sitä mieltä että he itse ovat oikeassa ja muut väärässä, että Venäjä toimii oikein siloin kun se toimii omalla tavallaan ja luopuminen niistä menettelytavoista ja muiden tahtoon taipuminen olisi väärin ja kansallisesti nöyryyttävää. Miten Suomi toimisi vastaavassa tilanteessa painostuksen alla, miten toimisivat muut maat?

Venäläisille nöyrtyminen on ilmanmuuta vaikeaa. Mitä tapahtuu jos he päättävät olla nöyrtymättä? Syttyykö kenties sota, vai mitä tapahtuu? Onko Suomi mukana sodassa jolla Venäjä pakotetaan toimimaan kuten EU ja USA haluaa?

Onko mahdollista että Venäjä voidaan pakotteilla tai sodalla pakottaa toimimaan tavalla joka on muiden kannalta oikein, mutta sen itsensä kannalta väärin? Onko USA:n ja EU:n politiikka ylipäätänsä järkevää, vai olisiko järkevämpää menetellä toisin?

Suomen rooli maailmanpolitiikassa on pieni, mutta Suomella on oma etunsa puolustettavanaan. Pitäisi kovasti miettiä mikä on Suomen etu tässä tilanteessa ja mitkä ovat vaaratekijät.

Miten Suomi voisi tässä tilanteessa toimia omien etunsa ajamiseksi ja mahdollisten tai todennäköisten vaarojen ja uhkien torjumiseksi?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu