Poliittinen puppu TV:ssä

US:ssä joskus ihmetellään miksi ylläpito sallii sen että täällä on välillä ketjuja joissa puhutaan pelkkää puppua, keskustelusta on kadonnut sisältö ja keskustelijat keskittyvät toistensa solvaamiseen, tai keskustelu on mennyt muulla tavalla pois raiteiltaan.

Tämä on kuitenkin yksityinen ja yksityisellä rahalla toimiva media, eikä sillä ole sillä tavalla vastuuta lukijoilleen kuten esim YLE:llä, joka on meidän kaikkien rahoittama ja jota sitoo eduskunnan sille asettamat säännöt tuotetun ohjelman asiallisuudesta. 

En tiedä mitkä ne YLE:n säännöt ovat, mutta toivottavasti sellaiset, ettei TV:ssä meille syötettäisi sellaisia puppupaketteja, siis puppukeskusteluja, joita täällä US:ssä silloin tällöin esiintyy.


En arvostele US:n linjaa. Puppukeskustelut ovat joskus hauskoja ja monet pitävät niistä viihteen vuoksi. Sekin on ymmärrettävää etteivät kaikki niistä pidä, mutta luulisi olevan suhteellisen helppoa kiertää nämä puput ja olla osallistumatta niihin ja keskittyä asiallisempiin keskusteluihin, niitäkin kyllä riittää.

Sitäpaitsi ketään ei velvoiteta osallistumaan US:sään, joten, jos jotain ei miellytä tämä Suomen paras keskustelufoorumi, hän voi vapaasti siirtyä sellaisille foorumeille keskustelemaan jotka ovat hänen omasta mielestään parempia.


Arvosteluni kohdistuu YLE:een, jonka minun mielestäni pitäisi pitää taso korkeana, koska se palvelee meitä kaikkia suomalaisia jotka joudumme YLE:n palvelut kustantamaan, Viihdettäkin YLE saa tarjota minun  puolestani, mutta asiaohjelmat pitäisi pitää asiaohjelmina.  


Viimeinen YLE:n A-talk oli esimerkki asiattomasta ohjelmasta. Studiossa oli neljä tuoretta kansanedustajaa eri puolueista ja keskustelu oli uskomattoman huonoa. Miksi YLE antaa käyttää veronmaksajien rahoja tällaiseen puppuun?  Se ohjelma oli neljäkymmentä minuuttia hukkaan heitettyä TV- aikaa.

 

https://areena.yle.fi/1-4584714?autoplay=true

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu