Pitäisikö perussuomalaisetkin päästää mukaan  poliittiseen  päätöksentekoon?

Demokratiassa kysymys persujen eristämisestä pitäisi tietenkin esittää kansalaisille mielipidetiedustelun muodossa ja pitäisi sitten noudattaa kansalaismielipidettä tässäkin asiassa.

Jos mielipidetiedustelujen mukaan kansalaiset ovat sitä mieltä että persut pitäisi ottaa mukaan hallitukseen, niin sitten pitäisi vain yrittää neuvotella persujen kanssa siitä  hallitusohjelmasta ja ottaa persujen näkökohtia maahanmuuton suhteen huomioon hallitusohjelmassa.  Muita vaatimuksiahan persuilla ei sitten olekaan, kuten Halla-aho ennen edellisiä hallitusneuvotteluja antoi ymmärtää.

Jos taas mielipidetiedustelujen mukaan suomalaisten enemmistö olisi sitä mieltä että vastenmielistä ja epä-eettistä rotupolitiikkaa ajavia perussuomalaisia ei pidä ottaa mukaan hallitukseen, niin silloinhan persujen hallituksessa olo olisi kansan tahdon vastaista ja hallitus pitäisi yrittää kursia kokoon muiden puolueiden toimesta.  

Tähän viimeksi mainittuun ratkaisuun päädytään toki muutenkin, siinä tapauksessa että eri puolueet ovat sitä mieltä etteivät he lähde hallitukseen yhdessä Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.  Vaihtoehdoiksi siis jää se että persut muodostavat hallituksen yksin, tai muut puolueet saisivat muodostettua hallituskoalition keskenään.

Tietenkin, jos yksikin puolue lupaisi tehdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa, näiden kahden puolueen yhteishallitus tulisi kysymykseen, mikäli niiden yhteenlaskettu kannatus olisi yli 50%, tai lähes 50%, jos joku pikkupuolue saataisiin ostettua mukaan koalitioon lupaamalla sille jotain sille puolueelle jotain todella tärkeää.


Todennäköisin sellainen hallituskoalitio jossa persut olisi mukana voisi tällä hetkellä olla perussuomalaiset, kokoomus ja kristilliset, tämän hetken oppositiopuolueet.  Kokoomus heltyisi persuille mikäli Halla-aho suostuisi vähän perumaan ikiaikaisista vihapuheistaan ja muuttuisi sillä tavalla kokoomuksen äänestäjille vähemmän vastenmieliseksi.

Sellainen koalitio voisi olla demokratian kannalta hyvinkin tarpeellinen tämän nykyisen hallituksen jälkeen, jos kansa niin haluaa ja kansa saattaa niin haluta,  mistäpä sen voisi etukäteen tietää. Pääsisivät kaikki Suomen arvokonservatiiviset voimat taas kerran näyttämään kyntensä ja osoittaisivat kansalaisille kykynsä hallita.  Edellisen kerran sellainen tilanne nähtiin Sipilän hallituksen aikana, eikä siitä nyt niin kauan ole.

Mitä tämän arvokonservatiivisen hallinon johdolla sitten tulisi Suomessa tapahtumaan?  No, ei varmaan mitään paljon sen kummempaa kuin mitä tapahtui edellisen arvokonservatiivisen hallituskoaliitoon kaudella, Sipilän hallituksen kaudella, jolloin tehtiin kikyt ja jolloin tapahtui se massiivinen kansainvaellus Suomeen.  

  • Kokoomus tietenkin haluaisi laskea veroja, mikä ei tietenkään olisi hyväksi valtion budjetin tasapainolle.  
  • Persut saisivat aikaan jotain uutta jäynää maahanmuuttajille, eikä vihapuhelainsäädäntöä varmaankaan vietäisi eteenpäin, mutta kenties ilmaisunvapautta kehitettäisiin niin että ihmisten loukkaaminen, maalittaminen ja kansanryhmää vastaan kiihottaminen olisi jatkossa vähemmän rangaistavaa. 
  • Kristilliset voisivat  puolestaan saada aikaan jotain jäynää sateenkaariväelle.  
  • Rinteen lupaamat parannukset pieniin eläkkeisiin peruttaisiin.   
  • Julkisten palveluiden osalta vanhusten hoitajamitoitusta  ruuvattaisiin vähän alemmaksi ja   mutta poliisien määrää vastaavasti vähän nostettaisiin ja hävittäjiä ja hyppymiinoja, lennokkeja, droneja  ja muita sotatarvikkeita hankittaisiin lisää. 
  • Suomen hiililineutraalisuuden tavoitetta lykättäisiin kauemmaksi tulevaisuuteen.
  • En usko että olisi mitään toivoa siitä että Suomen velkaantumista saataisiin rdelleenkään hillittyä tämän seuraavankaan arvokonservatiivihallituksen toimesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu