Kokoomus menettämässä kannatustaan. Onko kokoomus häviämässä  nettidemagogien taiston?

Kokoomuksen YLE:n uusimman kannatusmittauksen mukainen kannatuksen  menettäminen on merkittävää, 1,2”%.   Johtoasema seuraavaksi suosituimpaan puolueeseen, demareihin, on pienentynyt 1,8%.  


Myös persut on ottaneet kokoomusta kiinni  0,8%, mikä on erittäin huolestuttavaa.  

Onneksi  Liike Nyt on sentään parantanut kannatustaan 0,5%.   Liike Nyt on käytännössä kokoomus, se on perustettu ilmeisesti viemään ääniä juuri persuilta, se on sen puolueen funktio ja tarkoitus.  Hjallis Harkimo pauhaa sosiaalisessa mediassa samoin äänenpainoin kuin  persujen nettidemagogit.

Toki kokoomuksen riveistäkin löytyy samantapaisia demagogeja kuin Harkimo.  Yksi tällainen tehokas kokoomuslainen nettidemagogi on Tere Sammallahti.


Jos kaikki eivät nyt  muista mitä on demagogia, otan tähän lainauksen Wikipediasta, missä se selitetään.

Demagogia (m.kreik. δημαγωγία, sanoista δῆμος, ’kansa’, ἄγειν, ’johtaa’) eli kansankiihotus[1] on keino saavuttaa poliittista valtaa vetoamalla kansan tunteisiin, ennakkoluuloihin, pelkoihin ja odotuksiin käyttämällä voimakasta retoriikkaa ja propagandaa, ja hyödyntämällä usein esimerkiksi nationalistisia, populistisia tai uskonnollisia teemoja. Demagogi tarkoittaa kansankiihottajaa tai -villitsijää[2].

Termi ’demagogia’ on peräisin antiikin kreikkalaisesta politiikasta, ja se esiintyy muun muassa Aristofaneella ja Thukydideellä.[3]

Suomen Maaseudun Puolueen perustaja ja puheenjohtaja Veikko Vennamo nähtiin hänen poliittisten vastustajiensa piirissä 1960- ja 1970-luvuilla häikäilemättömänä demagogina.[4]

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Demagogia


Taistelua oikeistolaisesti suuntautuneiden äänestäjien äänistä näytetään käyvän nyt netissä ja nämä erilaiset demagogit ovat sen taistelun eliittiä ja  iskujoukkoja.   Voi olla että demagogit ratkaisevat sen miten vaaleissa käy.  Toivottavasti hyvät demagogit voittavat pahat demagogit.

Vasemmistolla, keskustalla ja vihreillä en ole oikein vielä huomannut tätä netti-demagogia-ilmiötä. Ehkä se ei vain ole vielä sattunut kohdalle.

Jos parempi oikeisto aikoo pärjätä vaaleissa, sen pitäisi siis saada joukkoihinsa lisää näitä demagogeja ja pitäisi kehittää parempi strategia persujen mettidemagogeja vastaan, joita on netissä  valtavasti, pilvin pimein,  ja niillä  on hyvin agressiivinen ja suggeroiva lähestymistapa päivänpolittisiin kysymyksiin. Ne osaavat tehdä pikkuasioista suuria ja suurista pieniä, osaavat tehdä mustan valkoiseksi ja valkoisen mustaksi, eikä  tosiasioiden unohtaminen ole heille ongelma.  

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu