Putinin propagandan suomalaiset levittäjät 

Putinin propagandan levittäjinä on tähän mennessä pidetty Euroopan äärioikeistolaisia ryhmiä, jotka ovat saaneet omille vaaliteemoilleen  tukea Putinin propagandasta.  Jotkut ovat saaneet myös taloudellista tukea, kuten Le-Penin puolue Ranskassa ja populistit Italiassa ja Itävallassa.

Nyt, ilmeisesti Ukrainan sodan seurauksena,  äärioikeistolaiset ovat kaikkialla irtautumassa mahdollisimman tarkasti Venäjä-kytköksistään ja ovat Putinin aloittaman Ukrainan sodan kiihkeimpiä arvostelijoita.  Tämä näkyy myös Suomen persujen entisen puheenjohtajan epätoivoisen radikaaleista kannanotoista sotaa vastaan ja Suomen natoliittoutumisen puolesta.  Taustalla on pelko siitä että persut edelleen yhdistettäisiin putinismiin.

Tänäkin päivänä Suomessa, kuten varmaan myös muualla Euroopassa, levitetään edelleen Putinin propagandaa,  asialla eivät nyt ole niinkään äärioikeistolaisesti  radikalisoituneet populistipuolueet, kuten persut, kuten aiemmin, mutta edelleen vieläkin persuja lähellä olevat tahot, kuten esimerkiksi EU-kriittiset, rokotekriittiset, ilmastonmuutoskriittiset, maahanmuttokriittiset,vaihtoehtoiseen lääketieteeseen turvautuvat ja yleisesti kaikki yleistä käsitystä ja vallassa olijoita epäilevät hörhöt.

Täältä löytyy aika hyvä asiaa käsittelevä artikkeli. 

https://yle.fi/uutiset/3-12374536?origin=rss

 

Sen artikkelin mukaan valtaosa salalittohörhöistä kannattaa Putinin Ukrainassa aloittamaa sotaa.

“Helsingin Sanomien maaliskuun alussa teettämän kyselytutkimuksen mukaan 

jopa 96 prosenttia suomalaisista pitää Venäjän hyökkäystä täysin tuomittavana,  mutta……..

. Tähän juttuun valitusta noin 40 tunnetusta ”koronakriitikosta” vain yksittäiset ovat tuominneet hyökkäyksen. Muut ovat keskittyneet Naton vastustamiseen, Ukrainan kritisoimiseen tai Venäjän toimien tukemiseen.”

(Lainausta muutettu sillä tavalla että vain oleellinen on tuotu tässä esiin.  Alkuperäisen tekstin voi tarkistaa linkistä, täältä.)

Kysymys kuuluu,  ovatko Suomen persut tehneet pesäeroa salaliittohörhöihin ja Qanonisteihin?  Eivätpä taida olla, koska sieltä suunnasta edelleen odotetaan persuille äänisaalista.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu