Rishi Sunak Englannin pääministeriksi.  Ei enää pikimustaa tunnelin päässä,  tummanharmaata vain

Kun Boris Johnson on heittänyt hanskat kehään, eikä enää pyri pääministeriksi, tilanne Englannissa ei ole enää toivoton,  se on vain melkein mahdoton.   

Myös Rishi Sunak on brexitisti.  Englannilla ei oikeasti ole toivoa ennen kuin anti-brexit-mielisiä poliitikkoja nousee Englannissa valtaan.


Rishi Sunakilla on talousosaamista, hän ymmärtää ettei veroja voi oikeasti laskea, vaikka veronalennusten lupaaminen tuokin kansansuosiota, ääniä ja poliittisia virkoja.  Veronalennukset tuhoavat maan talouden.  

Englannin taloutta ei kuitenkaan tuhottu Liz Trussin veronalennuksilla, vaan Englannin talous väännettiin väärille kierteille jo silloin kun brexit-äänestyksestä päätettiin ja nyt sitä korkkia yritetään koko ajan vääntää kiinni, mutta väärille kierteille ja korkki vuotaa.   


Talousosaaminen ei tässä tilanteessa auta.  Korkki vuotaa, se korkki pitäisi nyt ruuvata kokonaan auki ja koettaa löytää uudestaan ne oikeat jengat, eli pitäisi palata brexitiä edeltäneeseen aikaan.

Tätä temppua ei Rishi Sunak ole luvannut tehdä, eikä tee.  Sen takia Englannissa tarvitaan vielä uusia vallanvaihdoksia, ennenkuin se oikea linja joskus löytyy.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu