48+11+5 = 63

Tulevan sinimustan hallituksen sinisellä koaliitiolla, kokoomus, RKP ja kristilliset on tulevassa hallituksessa takanaan yhteensä 63 kansanedustajaa persujen 46 kansanedustajaa vastaan.  Se on selvä enemmistö.  Miten tässä tilanteessa persut pystyvät viemään omia kynnyskysymyksiään hallitusneuvotteluissa läpi?

Lisäksi RKP on esittänyt ettei se lähde mukaan sellaiseen hallitukseen jossa tehdään persupolitiikkaa.  Se on siis yksi RKP:n kynnyskysymyksistä. 

Lisäksi sinisellä koaliitiolla, jolla on siis 63 edustajaa eduskunnassa, on selkeästi enemmän yhteistä oppositioon jäävien, tai oppositioon jätettävien puolueiden kanssa, kuin mustan hallituskumppanin, perussuomalaisten kanssa.

Perussuomalaiset olisi kuitenkin vaalituloksen perusteella hallitukseen sovitettava, mikä merkitsee vaikeuksia sille että Petteri Orpo pystyisi pääminiusterinä saamaan aikaan omia vaalitavoitteitaan.   

Paljon ei Petteri voi vaalilupauksistaan luistaa,  helpointa olisi luistaa leikkaustavoitteista,  niistä kuudesta miljardista, millä on tarkoitus kerätä Rinteen vappusataset takaisin valtion kukkaroon korkojen kanssa, niin että veronalennuksiinkin olisi vielä varaa.

Jos aiotaan pitää kiinni kasvutavoitteista, ei olisi varaa tehdä niitä uudistuksia jotka ovat persuille kynnyskysymyksiä, eli maahanmuuton kiristämistä, EU:ssa häiriköintiä, tai vihreän siirtymän hidastamista.  Nämä ovat elinkeinoelämän tavoitteiden vastaisia toimia ja Kokoomuksen pitää vastata elinkeinoelämän vaatimuksiin.

Vaikeaa tulee olemaan.  Käy vähän sääliksi sekä Orpoa että Purraa, mutta jos pitää veikata kenen pitää joustaa enemmän, niin se on kyllä Purra.

Purra tekisi viisaasti jos luopuisi haaveistaan ministerin urasta valtion kassanhoitajan vaikeassa virassa, silloin kun leikataan kaikkein köyhimpien ihmisten toimeentulosta ja jaetaan rikkaille verohelpotuksia.  Ei se ole mikään kiitollinen paikka kenellekään poliitikolle,  mutta luulen että Purra haluaa kruunun omalle poliittiselle uralleen, kuten Timo Soinikin halusi.  Niin ainakin veikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu