Aamen! Mikä saa ihmisen ajamaan autolla  väkijoukkoon?

Vappu on ilmeisestikin yksi niistä moraalisesti luvallisista törttöilypäivistä jolloin tavallinen kansalainen voi humalassa vähän törttöillä.  Toinen mahdollisuus tulee sitten ennen joulua,  pikkujouluissa.


Mutta mikä saa ihmisen sekoamaan törttöilemään niin pahasti että ajaa autolla väkijoukkoon?  Pelissä pitää olla varmasti muutakin kuin alkoholi tai huumeet.  Veikkaan että taustalla pitää olla vahvat ideologiset vaikutteet.


Jos ihmisellä on paha olla,  tai jos hän tuntee katkeruutta ja kaunaa,  nakkikioskilla voi tulla humalaisena  kähinää ihan viattoman sivullisen kanssa ja jos se sivullinen on samalla tavalla katkera,  vaikkakin jostain toisesta syystä, tilanne voi äityä tappeluksi, vaikka viisainta olisikin väistyä tilanteesta.

Itsekin olen joskus ollut vähän humalassa, joskin siitä on jo kauan aikaa, mutta muistaisin kyllä jos humalassa olisi tullut mieleen väkivaltainen törttöily.  Ei ole tullut. Törttöilyä on tietenkin voinut olla,  mutta se on kyllä ollut ihan väkivallatonta ja tahatonta.

Pariin otteeseen olen ollut väkivallan kohteena, vähän nakkikioskijonoa vastaavissa tilanteissa,  mutta kertaakaan ei  itselläni siinä adrenaliinia ole ennättänyt erittymään vereen ja olen ollut altavastaaja, eli iskujen kohde, joka on pyrkinyt lähinnä tilanteesta eroon.


Koska päihteiden ja huumeiden käyttö on yleistä ja normaalia, eikä se yleensä johda nakkikioskinujakoita suurempiin väkivaltatörttöilyihin, olen sitä meiltä että mersulla väkijoukkoon ajamiseen vaikuttavat muut motiivit kuin humala ja humala oli vain se viimeinen oljenkorsi joka mursi kamelin selän, eli törttö päätti ajaa autolla väkijoukkoon.  

En siis pysty ymmärtämään tilannetta jossa ihminen tahallaan kaahaa humalassa väkijoukkoon.  Taustalla pitää olla poliittinen, uskonnollinen,  tai ideologinen vakaumus.

Tekijä on tapahtumasta julkaistun videon perusteella hokenut pidätystilanteessa sanaa ”aamen”,  mikä viittaa jonkinlaiseen kristilliseen vakaumukseen,  PR- tyyliin,  mutta asiahan voi tietenkin olla vaikkapa päinvastoin. Ehkä saamme tietää joskus, ehkä emme.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu