Adlercreutz on oikealla asialla

Tämä RKP:ssä toimiva poliitikko,  Adlercreutz,   on aina vaikuttanut minusta erityisen rationaaliselta, järkevältä ja viisaalta, verrattuna minkä tahansa puolueen mihin tahansa poliitikkoihin.


Sääli ettei tämä mies, Adlercreutz,  ole jossain sellaisessa puolueessa jolla voisi joskus olla jotain isompaa merkitystä valtakunnan politiikassa,  joissa tärkeimmät paikat on miehitetty populisteilla, tyhjänpuhujilla ja opportunisteilla.


Mutta voihan se niinkin olla että vain pienpuolueessa,  miltä tosiasiassa lisäksi puuttuvat kasvun  edellytykset,  vaikka vakiokannattajakunta on uskollinen, on poliitikon mahdollista puhua niinkuin itse haluaa, eikä aina vain yrittää vikitellä  äänestäjiä.


Sen takia voi olla parempikin että Adlercreutz kuuluu nimenomaan RKP:hen,  missä puolueessa ei tarvitse pelätä kiihkomielisten ja radikalisoituneiden persujen  ja persumielisten äänestäjien suututtamista.


Purra tietenkin yrittää tukkia Adlercreutzin suun,  nyt kun hallitusneuvottelut ovat menossa.  Purra haluaa ihmisten elävän perussuomalaisessa ja kokoomuslaisessa harhassa, mikä voisi johtaa paremmin  perussuomalaisten ja kokoomuslaisten harhakuvien mukaiseen hallitusohjelmaan,  mitä tulosta totuuden puhuminen,  Adlercreutzin tapaan, väärään aikaan, voisi horjuttaa.

Hankalista asioista ja päätöksistä viestiminen omalle äänestäjäkunnalle pitäisi olla normaalia vastuunkantoa, mutta kun se on pulueen kannatukselle usein myrkkyä,  ja kun kannatus on puolueelle tärkeää, puolueen kannatusta ei haluta myrkyttää.


Mutta me emme elä Puolassa, Unkarissa emmekä Venäjällä, vaan Suomessa, missä totuuden sanominen on vielä sallittu,  ainakin toistaiseksi.


Mitä se Adlercreutz sitten sanoi?

Muun muassa tämän.   Loput voi lukea linkistä.

– Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Se edellyttää kuitenkin objektiivista tietoa ja sen analyyttistä prosessointia. Siksi kriittiset, Suomea eteenpäin vievät päätökset eivät saa takertua identiteettipolitikointiin. Tällaisen politiikan tavoite on puhua ja edistää sitä, mitä ”omien” kuvitellaan haluavan. Tällainen politiikka ei ole suoraselkäistä koko maan edun ajamista. Hankalista asioista ja päätöksistä viestiminen omalle äänestäjäkunnalle on normaalia vastuunkantoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu