Aluevaalit ja niiden ehdokkaat

Onko aluevaaleissa edes ehdolla sellaisia joilla on tietoa asioista, vai onko siellä vain turhanpäiväisiä poliitikkoja, jotka eivät tiedä niistä asioista joista he ovat ehdolla päättämään mitään, eli eivät enempää kuin me, jotka on pantu valitsemaan heistä jotkut päättämään.


Kun aluevaaliehdokas esittää vaalipuheissaan vastustavansa polttoaineiden liian korkeaa hintaa, niin sellainen ihminien on ainakin aivan pihalla,  mutta todennäköisesti sellaiset valitsijat jotka ovat yhtä pihalla voivat hyvinkin tarttua tähän vaaliteemaan.


Ilman muuta selvää taitaa olla se että vaaleja käydään pitkälti perustuen tuttuihin kunnallispolitiikan, valtakunnanpolitiikan ja ulkopolitiikan teemoihin, jotka ovat vähän tutumpia sekä näille ehdolla oleville turhanpäiväisille politikoille, että meille äänestäjille.


Ne teemat joiden perusteella aluevaaleja pitäisi käydä, ovat varsin outoja myös minulle, joten koen myös itseni  äänestäjänä varsin turhanpäiväiseksi.  Olen minä ainakin yrittänyt selvittää itselleni mistä on kyse ja tehnyt muutamia vaalikoneita,  mutta eivätpä asiat ole sieltäkään selventyneet. 


Niistä asioista jotka vaalikoneiden mukaan ovat tärkeitä näissä vaaleissa minulla on harvoin omaa selkeää näkemystä.  Voisin vaalikoneiden esittämiin kysymyksiin laittaa kruksini moneen kohtaan, melkein paras valinta olisi äänestää tyhjää.   Toki olen yrittänyt kruksini aina  jonnekin pistää.  

Sellaisiin vaalikoneen kysymyksiin joiden perusteella valotetaan ehdokkaiden ja minun yleistä arvomaailmaa, on ollut huomattavan paljon helpompi vastata.  

Näiden vaalien osalta minun arvomaailmani näyttäisi olevan lähellä vihreiden ehdokkaiden arvomaailmaa, sitten seuraavaksi tulevat kokkarit ja demarit, mutta muutamat liikenytin ehdokkaatkin näyttävät olevan erittäin korkealla.

Näissä vaaleissa ruotsalaisten ja keskustalaisten mielipiteet eivät ole vastanneet omiani.  Persujen mielipiteet ovat olleet tutusti kaikkein kauimpana omistani.


Voisin siis ensimmäistä kertaa elämässäni äänestää vihreää ehdokasta näissä vaaleissa, mutta mistä minä sen tiedän ovatko vihreät arvot niitä arvoja jotka olisivat millään tavalla merkittäviä näissä vaaleissa. 

Vihreät poliitikotkin on vain niitä samoja turhanpäiväisiä poliitikkoehdokkaita, eivät mitään sellaisia erityisasiantuntijoita sote- asioissa, joita näissä vaaleissa tarvittaisiin ja joita pitäisi äänestää.


Missä ne on ne pätevät ehdokkaat ja mistä ne voisin löytää, kun en oikein itsekään ymmärrä näistä sote- asioista yhtään mitään, paitsi että se koko sote olisi pitänyt rakentaa ihan toisella tavalla, sillä tavalla kuin mitä Helsingin edellinen pormestari on esittänyt, eikä sotesta olisi pitänyt rakentaa mitään tällaista keskustapuolueen hallitsemaa maakunta-imperium-byrokratiaa, jonka hallinnon koostumuksesta nyt pitäisi äänestää.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu