Aluevaalit, ketähän äänestäisi?

Mistäs minä sen tietäisin ketä pitäisi äänestää, kun en itse ymmärrä näistä SOTE-asioista yhtään mitään,  en ainakaan mitään muuta kuin että kansalaisen pitäisi nykyistä helpommin päästä sinne byrokratian rattaisiin. On erittäin epämiellyttävää keskustella ensin robottien kanssa ja sitten odotella, ei tunteja, vaan päiviä, jotta joku sattuisi edes reagoimaa siellä jotenkin.

Sen mukaan mitä minä asioista muuten mitään tajuan, niin tajuan ainakin sen  että kun minä en mistään mitään tiedä, enkä ymmärrä, ei minua edes pitäisi päästää siihen soppaan lusikkaani pistämään, eli ei minulla pitäisi olla mitään päätösvaltaa, eikä oikeutta äänestää päättäjiä päättämään näistä asioista.

Mistä minä tietäisin kuka ehdokkaista olisi paras asiantuntija päättämään yhteisistä asioista. En tiedä mistä pitäisi päättää ja vaikka tietäisin, en tietäisi miten pitäisi niissä asioissa päättää ja  jos tietäisin, mistä minä tiedän kuka ehdokkaista tekee juuri niitä päätöksiä joita minä haluaisin tehtäväksi. 

Koko tilanne on siis absurdi.

Sitäpaitsi, minusta tuntuu, epäilen suuresti, että kun puolueet ovat nimenneet ehdokkaita, joista minun siis pitäisi valita joku, eivät ne puolueet ole niitä ehdokkaita valinneet sillä perusteella että ne olisivat viisaita niissä asioissa joista heidän pitäisi päättää.  Ne on vain  sellaisia puoluepolitrukkeja, henkilöitä jotka koettavat kaikessa ajaa puolueen etua, eikä suinkaan alueen sairaiden ja sairastuvien ihmisten etua.  

Näin ollen  luulen että asiat tässäkin suhteessa on päin seiniä tässä vaalissa.

Eihän näissä SOTE-asioissa pitäisi mitään puolueita edes olla, eikä äänestää pitäisi puoluekannan perusteella, vaan pitäisi valita parhaita mahdollisia ammattilaisia tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä.  Puolueilla ja puoluekannoilla ei pitäisi näissä asioissa mitään roolia eikä merkitystä.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu