Ammattiliitot vievät Suomea perikatoon, tai ainakin Molokin kitaan, sinne minne Kreikka jo meni.

Sipilän hallituskaudella ammattiliitot edes yrittivät vähän hillitä ahneuttaan.  Aivan kuin ne olisivat ymmärtäneet vähän siitä mikä on kansan etu.  Mutta vaikka ne olisivatkin sen ymmärtäneet, itsekäs oman edun tavoittelu on ammattiliitoille tärkeämpää ja niinpä Sipilä epäonnistui tavoitteissaan kasvattaa suomalaisista kansa jolla olisi malttia vaurastua.


Ehkä ammattiliitot vieläkin tuntevat jotain vastuuta yhteiskunnasta missä ne elävät. Useimmat tyytyisivät kohtuullisiin korotuksiin, jotka nekin ovat liikaa. 

Mutta aina on joku ammattiliitto joka haluaa korotuksia enemmän kuin muut ja siihen eivät muut ammattiliitot voi suostua.  Kaikki haluavat yhtä isot korotukset, kukaan ei halua jäädä muista jälkeen.  Yhteiskunnan etu on liittojen mielestä tämän asian rinnalla hyvin mitätön ja toisarvoinen asia.


Mutta tämä on tätä, minkäs tälle mahtaa.  Hallitusta voidaan aina syyttää, mutta ei hallitukset tälle mitään voi, ei voinut Sipiläkään. Ahneus ja itsekkyys ovat johtavia motiiveja, vaikka niiden takia suistuttaisiin kuiluun, tai ainakin jatkuvasti tasapainoteltaisiin kuilun partaalla.

Inflaatiotahan tästä seuraa,  kukaan ei saa korotetulla palkallaan yhtään sen enempää hyvää kuin tähänkään asti sillä pienemmällä palkallaan ovat saaneet. 

Lainojen ja säästöjen korot nousevat.  Se tekee huonoa velkaisille, mutta jos on velalla hankittu asunto, sen arvo kyllä kasvaa inflaation vaikutuksesta.  Säästäjät saavat enemmän tuloja koroista, mutta kyllä heidän rahallisen  omaisuutensa arvo inflaation johdosta silti pienenee.


Eniten tästä palkankorotusrallista kärsivät yritykset, jotka ovat Suomen taloudellinen perusta.  Yritysten kilpailukyky kärsii,  työpaikat vähenevät, valtio saa vähemmän verotuloja ja valtion työttömyyskykulut kasvavat.  Velkaa pitää ottaa lisää, koska veroja ei voi nostaa.

Talous on jo nyt kuralla ja menee lisää kuralle.  Syyllinen ei ole hallitus, eikä yritykset, vaan ahneet paskiaiset, ne jotka aina haluaa enemmän kuin mitä muut saavat.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu