Boriksen valehtelu saa jatkua

Englannissa koko sen nykysysteemi,  hallitus ja  sen brexit- linja, perustuvat Boris Johnsonin ja hänen kannattajiensa valheille.

Valehteleminen on ollut niin intensiivistä ja jatkuvaa että jotkut britit ovat pitäneet niitä valheita jopa totena.  Monet  toki ovat ymmärtäneet ja ymmärtävät valheet valheiksi, mutta pitävät valheita parempina kuin totuuksia ja siksi elävät mieluummin englantilaisina valheeseen kuin totuuteen perustuvaa elämää.

Britit  kyllästyivät Boriksen valheisiin vasta siinä vaiheessa kun Boris rikkoi omia lakejaan, ei kunnioittanut koronalakeja ja valehteli siitä.  Toki britit olivat varmaan enemmän käärmeissään itse Boriksen bilettämisestä korona- aikana, kuin siitä valehtelemisesta,  koska Boriksen valehteluun he ovat niin tottuneita, eivätkä kai edes odota kuulevansa  totuutta pääministerinsä suusta, vaan aina vain odottavat sieltä niitä mukavia ja mieltä rauhoittavia valheita.


Joka tapauksessa valehtelemisen hyväksyminen tässä korona-biletys- asiassa oli briteille vaikeampaa kuin valehtelun hyväksyminen brexit- asioissa.  Taitaa olla jopa niin että valehtelu brexit- asioissa oli se asia mikä nosti Boriksen kannatuksen aina siihen pisteeseen asti missä hän nyt on.

Jotkut valheet ovat siis edistäneet Boriksen poliitiista uraa ja jotkut toiset valheet ovat sitä heikentäneet.  Boris ei ole aina oikein ymmärtänyt missä asioissa voi valehdella ja missä ei kannata.  Vaikka valheet toisissa asioissa ovat olleet Borikselle kannattavia ne ovat joissain toisissa asioissa olleet poliittisesti vahingollisia.


Jokatapauksessa, Boris selvisi näistä korona-biletys-valheistaan ja luottamusta tuli niistä huolimatta.  

Boriksen valehtelu voi siis jatkua ja niin se jatkuukin varmasti.   Ainakaan ne valheet joista kansa tykkää ja jotka valheet edistävät Boriksen poliittista uraa, tulevat jatkumaan, kuten tähänkin asti.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu