Brexit ei ole lunastanut lupauksiaan

Brexit ei ole lunastanut lupauksiaan, on jopa laskettu että se on heikentänyt englantilaisten elintasoa. Ilman brexitiä englantilaiset siis pärjäisivät nyt paremmin, puhutaan 4%:n erosta.

Brexitistit hankkivat aikoinaan ääniä ja hillotolppapaikkoja suurilla lupauksilla, jotka perustuivat siis brexitiin.  Se oli tietenkin huuhaata jo alun pitäen sekä asiantuntijoiden, että tavallisten rationaalisesti ajattelevien ihmisten mielestä.  

Mutta populistit toivat esiin hienoja haaveitaan ja unikuviaan, eivätkä kaikki äänestäjät ole rationalistisesti ajattelevia, itse asiassa suurin osa äänestäjistä on helposti harhautettavissa populistisilla harhoilla ja lupauksilla.


Itse-asiassa nyt valtaan nouseva työväenpuolue ei ollut brexit- sekoilun suhteen yhtään sen viattomampi kuin konservatiivipuoluekaan, mutta oppositiotahan ei voida syyttää, koska tämän tuirmiollisen brexit- politiikan toteuttajaksi tulivat konservatiivit ja nyt kun brexitismi ei ole lunastanut lupauksiaan, konservatiivit joutuvat nyt eniten kärsimään tästä brexit- sekoilun jälkikrapulasta.


Tämän päivän konservatiivien politiikka Tanakin johdolla, on nyt ilmeisesti niin hyvää politiikkaa  kuin mitä brexitin jälkeisessä maailmassa Englannissa voidaan harjoittaa, eikä hallinnon siirtyminen työväenpuolueelle varmaankaan tuo nykyiseen hallintoon, eikä englantilaisten elämään mitään parannuksia.  Jos englantilaisten elämää haluttaisiin oikeasti parantaa, se tarkoittaisi brexitin peruuttamista.


Englantilaisten brexit- sekoilu jatkuu Frangenin reformipuolueen muodossa ja se syö osaltaan konservatiivien kannatusta, joskin se varmaan syö myös työväenpuolueen kannatusta.  Työväenpuoluekaan  ei ole näkyvästi muuttanut kantaansa brexitin suhteen, mutta  on itseasiassa ollut hiljaa tästä Englannille niin turmiollisesta politiikasta.


Toistaiseksi englantilaiset näyttävät  nöyrtyvän siihen surkeaan kohtaloonsa jonka brexit heille on aiheuttanut.  Yhdessäkään puolueessa ei ole ehdoteltu korjaavia toimenpiteitä, eli paluuta EU:hun.  Toivottavasti tällainen henki kuitenkin jossain vaiheessa viriää, Se olisi hyväksi paitsi Englannille ja englantilaisille, myös Euroopalle, EU:lle ja Suomelle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu