Brexit ja brittien kansallinen identiteetti.  Brexit ei olekaan osoittautunut menestykseksi, vaikka Boris niin lupasi

Brexitin jälkeen asiat ovat lutviutuneet asiantuntijoiden arvioiden mukaan, ei brexit intoilijoiden ja brexit fanaatikkojen toiveiden mukaan.

Englannin kansa on kuitenkin edelleen jakautunut brexitin kannattajiin ja vastustajiin samoin kuin viisi vuotta sitten kansanäänestyksessä.  Jotkut ovat kenties katuneet silloista valintaansa ja ovat vaihtaneet leiriä, mutta suurin osa pitää itsepintaisesti kiinni vanhoista mielipiteistään. 

Uusi sukupolvi,  ne jotka eivät olleet äänestyksen aikaan äänestysikäisiä,  ovat vissiin suurimmaksi osaksi brexit- vastaisia.  

Mielipiteet tällä hetkellä ovat sellaiset että niukka enemmistö ei enää usko brexit-fanaatikkojen lupauksiin paremmasta huomisesta EU:n ulkopuolella,  mutta niukka enemmstö ei silti kuitenkaan halua perua tehtyä brexitiä, vaikka se onkin Englannin talouden kannalta ja jokaisen englantilaisen kannalta huono asia.


Herää kysymys mitkä olivat englantilaisten todelliset syyt kannattaa brexitiä?   Mieleen tulee vain yksi syy,  arvokonservatismi.   Englantilaiset olivat ja ovat tottuneet pitämään itseään englantilaisina,  eikä minään hiton EU;laisina.  Englantilainen identiteetti haluttiin säilyttää, vaikka siitä pitäisi vähän maksaa elintasossa,   niin ajatteli kai se niukka enemmistö englantilaisista joka äänesti brexitin puolesta.

Minä en nimittäin voi uskoa että edes ne jotka äänestivät brexitin puolesta, uskoivat siihen että se toisi heille taloudellista etua,  mutta Boriksen ja kumppaneiden valheisiin “uskottiin” halukkaasti, vaikka ne valheiksi tiedettiin, koska ne valheet antoivat tekosyyn ja savuverhon sille että oikeasti äänestettiin identiteetistä. 


Brexitin kannattajat pitivät englantilaista identiteettiään rahanarvoisena asiana ja olivat valmiit maksamaan siitä sen mitä se maksaa.  Toki ihmisillä on oikeus tehdä tällainen valinta.  Sääli niitä jotka eivät olisi pitäneet mitään identiteettiä minkäänlaisen rahasumman arvoisena.

Mutta jos nuoriso arvostaa rahaa enemmän kuin englantilaista identiteettiään, tai jos nuoriso peräti pitää eurooppalaista identiteettiä englantilaista identiteettiiä parempana, tilanne voi vielä muuttua sen suhteen onko brexitin kannalla englantilaisten enemmistö, vaiko vähemmistö. Jos tilanne muuttuu, kai brexit sitten voidaan perua, kuten EU- jäsenyyskin.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu