Brexit on osoittautunut juuri niin pahaksi asiaksi kuin mitä ennakkoon arvioitiin, eikä painajainen hellitä.

Vaikka brexit tuottaa Englannissa bensapulaa, ruokapulaa ja olutpulaa, britit ovat silti vielä Boris Johnsonin populististen  brexit-puheiden ja brexit-lupausten lumossa ja hurmoksessa ja varsin luottavaisia tulevaisuutensa suhteen.

Vain 53% briteistä arvelee brexitin menevän huonosti. Vain 47 prosenttia briteistä arvelee nyt  brittien tehneen EU-äänestyksessä väärän ratkaisun, hyvänä eropäätöstä pitää yhä 40%.  Johnsoniin tyytymättömien määrä on yhä vain 58%. 

Eivät britit sen tyhmempiä ole kuin muutkaan, mutta kyllä ne nyt silti kovin tyhmiltä näyttää.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008300335.html


Brexit-painajainen on rikkomassa vaivalla aikaansaadun sovun Pohjois-Irlannissa, missä Suomen Harri Holkerikin oli aikanaan mukana sopua rakentamassa.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008315025.html

 


Pääministeri  Johnson on kuitenkin sitä mieltä että maa on nyt menossa ihan oikeaan suuntaan.  Monet britit uskovat häntä, mutta eivät kyllä ihan kaikki.  Tilanne on Englannissa on nyt vähän sama kuin itäisessä naapurissamme.  Varmaan kohta tullaan Englannissa näkemään sananvapauden rajoituksia, mielenosoituksia ja niiden väkivaltaista tukahduttamista, kun Boris Johnson pyrkii pitämään kiinni valta-asemastaan.

https://www.esaimaa.fi/paakirjoitus-mielipide/4322423


Boris Johnson sanoo  linja­puheessaan että Brexit-vapaus antaa Britannialle tilaisuuden tehdä asiat paremmin.  Miksi ihmeessä Briteissä nyt sitten tehdään asiat niin huonosti?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008311437.html

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu