Brexitin piti pelastaa brittien julkinen terveydenhoitojärjestelmä
Brexit-kampanjabussin kylkeen liimattu viesti kertoi äänestäjille, että Britannia lähettää joka viikko 350 miljoonaa puntaa EU:hun – ja että summa pitäisi käyttää sen sijaan Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n hyväksi.
Nyt kun brexit-unelma on toteutettu, mihin on käytetty ne terveydenhuollon parantamiseen luvatut 350 miljoonaa puntaa viikossa?
Hoitojonot kasvaa, hoitajat ja ambulanssikuskit lakkoilevat. Terveydenhoito on Englannissa kaaoksessa. Minne on joutuneet terveydenhoitoon luvatut lisärahat?
Mutta mitäs brexitisteistä. Brexitistithän on tunnetusti edesvastuuttomia valehtelijoita.
Kaikki tämä brexit- hässäkkä on oikeasti Cameronin syytä. Brexit- äänestys oli Cameronin katastrofaalinen virhearvio.
Kansanäänestystä brexitistä ei olisi Englannissa koskaan järjestetty, jos Cameron ei olisi antanut siitä lupausta tammikuussa 2013 pönkittääkseen omaa poliittista uraansa ja konservatiivipuolueen asemaa. Kun konservatiivit ottivat yllätysvoiton toukokuun 2015 vaaleissa, oli Cameronin lunastettava yli kaksi vuotta vanha vaalilupauksensa.
Suomessa EU- jäsenenä vielä huonommin asiat terveydenhoidon saralla. Britanniassa sentään vielä edelleenkin täysin ilmaista, Suomessa nyt vuoden alusta kallein palvelumaksuin sekin terveyskeskus- ja hoivapalvelu, jos edes ollenkaan on saatavilla.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvinvointialueet ovat Suomessa poliittinen päätös mikä vetää täysin vertoja Iso-Britannian Brexitiin ja sen aiheuttamiin vakaviin häiriöihin kansalaisten terveydenhoidossa.
Perästä kuuluu täälläkin vaikka EU-jäsenvaltio ollaankin.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomessa EU- jäsenenä vielä huonommin asiat terveydenhoidon saralla.”
Sitä en osaa sanoa onko paremmin tai huonommin, enkä sitäkään miten sote vaikuttaa, mutta brexit ei näköjään auttanut englantilaisia.
Ilmoita asiaton viesti