Britit protestoivat nyt hintojen nousua vastaan.

Voiko tyhmempää kansaa olla kuin nuo britit.  

Boris Johnson  lupasi briteille kaikkea hyvää, kunhan vain päästäisiin EU:sta eroon.  EU edusti Boriksen mielestä kaikkea pahaa englantilaisille, korkeita hintoja, työttömyyttä jne.  

Kunhan EU:sta päästään eroon, kaikki tulee olemaan toisin ja paremmin.  Näin lupasi Borin ja kansa uskoi.  Miksei olisi uskonut.  Boris on hyvä valehtelemaan.

Valheet on nyt paljastuneet valheiksi, mutta britit ovat liian ylpeitä myöntääkseen tuleensa nenästä vedetyiksi ja siksi Boris on edelleen vallassa.


Nyt brittikansa protestoi muista asioista kuin  EU:n jäsenyydestä,  nyt protestoidaan vaikkapa hintojen nousua vataan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008894448.html

Boris jatkanee valehtelemistaan ja varmaan laittaa hintojen nousunkin  EU:n syyksi,  ja britit uskovat taas  Onhan se hyvä että on syntipukki, siitä tulee parempi  olo kun voi kuvitella ettei itse olisi töpännyt, vaikka olisikin.

Minusta olisi kuitenkin parempi että uskottaisiin faktoihin, eikä kaikkea pahaa pantaisi  vain syntipukin niskaan.

Totuushan on se että suurin osa brittien nykyvaikeuksista johtuu brexitistä, joskin korona ja sota Ukrainassa voivat nekin olla osaltaan syypäitä.  EU sen sijaan ei voi olla syypää,  sillä Englantihan erosi jo EU:sta ja kaiken pitäisi Boriksen lupausten mukaisesti olle nyt paremmin kuin ennen, eikä huonommin kuin ennen. 


Hintojen nousua vastaan protestointi on muuten melko tyhmää touhua, sama kuin protestoisi koronaa vastaan, tai  huonoa  säätä vastaan.  Protestoida voi, mutta se ei auta.  Hallitusten toimet ei auta,  subventiot ei auta.  

Globaalissa maailmantaloudessa hinnat muodostuvat globaalin kysynnän ja globaalin tarjonnan mukaan, eivätkä yksityiset hallitukset voi asialle mitään.  Tulonsiirtoja voi toki tehdä, joko köyhiltä rikkaille tai rikkailta köyhille.  

Kaikki subventiot jolla valtiot helpottavat kansalaisten asemaa hintojen noustessa, tulevat kansalaisten itsensä maksettaviksi verojen muodossa.

On se niin kummallista että edelleen uskotaan että valtioilla olisi rajattomasti varoja, ei ole.

Keskuspankeilla on valta painaa rahaa, mutta se ei muuta tilannetta. Mitä enemmän rahaa painetaan ja sitä jaetaan kuluttajille, sitä enemmän kysyntä kasvaa ja sitä enemmän hinnat nousevat.  Koska ostettavaa on vain rajallinen määrä. siitä ei riitä kuluttajille sen enempää vaikka keskuspankki painaisi rahaa miten paljon tahansa.  Hinnat vain nousevat sitä mukaa kun rahan määrä markkinoilla kasvaa.

Mielenosoitukset hintojen nousuja vastaan on sama kuin osoittaisi mieltä koronaa tai  ilmastonmuutosta vastaan. Ei se mielenosoitus mitään auta.  Rokotukset auttaa koronaa vastaan ja hiilen polttamisen lopettaminen auttaa torjumaan ilmastonmuutosta.

Jos halutaan halvempia hintoja,  pitäisi rahaa ottaa pois markkinoilta, eikä lisätä sitä.  Se vaikuttaisi kysyntään  negatiivisesti, mikä johtaisi ylitarjontaan ja hintojen putoamiseen.  Tietenkään yhden pienen eurooppalaisen valtion tekemiset eivät vaikuta globaaleihin markkinoihin paljoa, mutta jos päätökset tehdään  EU:n tasolla, se jo vaikuttaa ainakin saman verran kuin USA:n vastaavat toimet vaikuttavat.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu