Budjettiriihi ja sen tavoitteet

Budjettiriihessä hallituspuolueilla on erilaisia tavoitteita

Puolueiden tavoitteet ovat sen mukaisia mitä asioita puolueiden kannattajat haluavat puolueidensa tavoittelevan.


Vasemmistoliitto haluaa ajaa omien äänestäjiensä etuja.  Tärkeimpiä tavoitteita on heikompien,  kilpailuyhteiskunnan häviäjien, etujen turvaaminen.  Se että vasemmistoliitto yrittää olla vihreämpi kuin vihreät on jotenkin outoa,  miten se sellainen palvelee heidän äänestäjiensä etua?

RKP:n tärkein tehtävä on ruotsinkielisten suomalaisten etujen ajaminen.  Sen takia RKP:n pitää pitää kieli keskellä suuta ja olla ärsyttämättä liikaa isoja puolueita ja heidän pitää tukea niiden tavoitteita sillä tavalla että itsekin pysyvät päätöksenteossa mukana, ajaakseen niiden etua jotka heitä äänestävät,  ruotsinkielisiä suomalaisia.

Vihreät ovat niiden asialla jotka ovat huolissaan ympäristöstä, Tavallaan myös vihreät tasapainoilevat muissa kysymyksissä tavalla joka karkoittaisi heidän äänestäjiään muihin puolueisiin mahdollisimman vähän.

Keskustan rooli on omituisin kaikista.  Heidänkin äänestäjäkuntansa  on tavattoman pieni, elintarvikkeiden alkutuotanto tapahtuu nykyisin vähemmällä väellä kuin koskaan, jos ei oteta huomioon ulkomaalaisia kausityöntekijöitä, jotka eivät äänestä ja joista ei sen takia tarvitse välittää.  Sen takia keskustapuolueen pitää pyrkiä miellyttämään duunareita ja herroja, jotka jostain syystä antavatkin keskustalle ne äänet joilla se  ajaa sen pienen väestönosan asioita jotka tuottavat suomessa elintarvikkeita.

SDP on puolue jonka kannattajakunta muodostuu kilpailuyhteiskunnassa kohtalaisesti pärjänneistä keskituloisista duunareista,  niistä jotka tekevät ne työt jotka Suomessa pitää tehdä sen yhteisen kakun leipomiseksi, josta sitten jaetaan paloja herroille ja narreille, kokoomuspuolueen persujen  ja muiden puolueiden äänestäjille.   SDP on puolueena kannattajamääriltään kuitenkin hämmästyttävän pieni siihen väkimäärään nähden keitä se pyrkii edustamaan.

 Budjettiriihessä on lähinnä kyse siitä että hallituspuolueet pyrkivät pitämään omat kannattajansa,  saamalla budjetissa aikaan sellaisia painotuksia jotka pitävät heidän omat kannattajansa tyytyväisinä 

Huomio kannattaa kiinnittää erityisesti siihen ovatko puolueiden kannattajien toiveet ja odotukset kovin realistisia ja ovatko ne sellaisia että ne edistäisivät maan kokonaisetua parhaalla mahdollisella tavalla.

Kysymys kuuluu saadaanko budjettiriihessä paras mahdollinen tulos aikaan yrittämällä sovittaa yhteen eri hallituspuolueiden kannattajien tahtotiloja.

Minkähänlainen budjetti saataisiinkaan aikaan jos pyrittäisiin vain parhaaseen lopputulokseen, yrittämättä miellyttää ketään?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu