Charlemagne,  frankkien kuningas ja Euroopan hallitsija

Albrecht Dürer - Emperor Charlemagne (cropped).jpg

 

Charlemagne yhdisti Eurooppaa miekan avulla, samalla levittäen kristinuskoa pakanoiden pariin samalla menetelmällä, miekan avulla.

Charlemagne oli lahjakas hallitsija, hän ei ollut vain erinomainen sotilasjohtaja, vaan hän oli edistyksellinen hallintomies.  Charlemagnea voisi verrata Napoleoniin tuhat vuotta myöhemmin.

Charlemagne yhdisti Läntisen Rooman valtakunnan valloittaneet ja sen keskenään  jakaneet germaaniset, turkkilaisperäiset ja slaavilaiset heimot, koko sen alueen jota nyt pidetään läntisen Euroopan ydinalueena.  

Charlemagnen valtakunnan ulkopuolelle jäivät pohjoisesta hyökkäilevät viikingit, englantilaiset saarellaan,  Espanja, joka oli silloin muslimaluetta, sekä idässä slaavien alueet,  nykyinen Puola, Tsekit ja Slovakit, sekä Bysantin alueet, nykyiset Balkanin maat,  Unkari  ja Kreikka.

Olisi ollut parempi jos Charlemagnen luoma yhtenäinen Eurooppa olisi säilynyt,  silloin sitä ei olisi koskaan enää olisi tarvinnut yhdistää, mutta sitä eivät silloin olleet hajoittamassa vieraiden valtojen salaisten agenttien lahjomat ja kustantamat kansallismieliset liikkeet,  vaan Charlemagnen omat pojat tekivät sen konnantyön. 

Jako ei suinkaan tapahtunut kansallisuuksien mukaan,  sellaisia tuskin oli olemassakaan vielä silloin,  vaan jako tapahtui miten sattuu.  Siitä jaosta sitten syntyivät vähitellen  Saksa ja Ranska ja niiden välille vielä yksi muukin valtio,  mihin myös Italia kuului.  Näistä välivaltion omistuksista Saksa ja Ranska ovat sen jälkeen keskenään tapelleet,  aina siihen asti kun tuli tämä EU.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu