Corona,  corona ja corona

Kaikki puhuvat nykyisin vain coronasta.  Miksi puhutaan vain siitä, eikä mikään muu aihe tunnu enää kiinnostavalta?  Minäkin kirjoitan tässä nyt coronasta, koska minustakin tuntuu siltä ettei mistään muusta olla kiinnostuneita ja oikeastaan minäkin olen eniten kiinnostunut juuri siitä.

Mutta mistä silloin puhuttiinkaan kun ei ollut mitään coronaa, eikä siitä tiedetty vielä mitään? Nyt ne asiat joista silloin puhuttiin tuntuvat jotenkin mitättömiltä ja turhilta.

Enää ei puhuta Trumpista, Brexitistä, islamilaisesta terrorismista, kouluampumisista, haittamaahanmuutosta, vihapuheista, persuista, valtion velkaantumisesta, al-Holin vankileirin isis-vaimojen ja isis-lasten palauttamisesta Suomeen, tai postin lakosta ja postin toimista kannattavuutensa säilyttämiseksi ja  toimintojensa uudistamiseksi muuttuvissa olosuhteissa.

Ne ovat nyt kaikki aivan turhilta tuntuvia uutisaiheita, jotka eivät kiinnosta ihmisiä, eikä niiden uutisten julkaiseminen myy mediaa, eikä niiden julkaiseminen ole  medialle kannattavaa bisnestä.

Kansaa ei kiinnosta edes terveysalan toimijoiden ponnistelut palkkojensa nostamiseksi ja työnsä arvostuksen parantamiseksi, olosuhteissa missä heidän palkanmaksajansa,  valtio ja kunnat, eli me veronmaksajat, joutuvat muutenkin velkaantumaan ennennäkemättömällä tavalla  ja kaikki se uusi velka vanhojen velkojen lisäksi tulee rasittamaan tulevia veronmaksajia, joiden on se velka joskus maksettava.


Mediaan ei näköjään sovi kuin tietty määrä aiheita kerrallaan.  Tottakai corona-asiat ovat tärkeitä, mutta myös muut asiat voisivat olla tärkeitä ja niistä olisi tärkeätä keskustella ja niitä olisi tärkeätä ajatella.  

Media keskittyy kuitenkin palvelemaan asiakkaitaan sillä tavalla miten asiakkaat haluavat, eli asiakkaille tarjotaan vain sitä mitä asiakkaat haluaa, eli tällä hetkellä pelkästään corona-uutisointia, vaikka on olemassa myös muita tärkeitä asioita.  

Media on kaupallista ja median on toimittava liiketaloudellisin periaattein. Sen takia median pitää tuottaa kansalaisille sellaista tietoa mitä kansa haluaa ostaa.  Monet tärkeät asiat jäävät näin mediassa liian vähälle käsittelylle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu