Donitsitalous

Ohisalon mukaan ”donitsitalous” on talous  jossa planeetan reunaehdot asettavat donitsille ulkokehän ja ihmisten sosiaaliset tarpeet, kuten koti ja työ, donitsille sisäkehän.

Kuten tunnettua on, planeetan reunaehdot ovat rajalliset, mutta ihmisten tarpeet ovat rajattomat.  Näin ollen siinä käy kyllä toisin kuin Ohisalo väittää. 

Planeetan reunaehdot ovat mitä ovat ja ne muodostavat sen sisäkehän.   

Ihmisten tarpeet ovat moninaiset,  toisilla tarpeet ovat suuremmat kuin toisilla ja ne tarpeet ovat isommat kuin mitä ovat planeetan reunaehdot.   Yhteensä ne ihmisten tarpeet on kyllä selvästi suuremmat kuin planeetan reunaehdot,   niin että ne kyllä varmasti muodostavat sen donitsin ulkokehän.


Demokraattisessa päätöksenteossa  planeetalla ei ole äänivaltaa, mutta ihmisillä on ja ne puolueet menestyvät jotka piittaavat eniten ihmisten tarpeista ja vähiten planeetan tarpeista.

Toki ihmisten tarpeiden tyydyttämiselle planeetan tarpeiden kustannuksella tulee loppu siinä vaiheessa kun planeetan resurssit on loppuun käytetty, kun maaperästä viimeisetkin  hiilet on louhittu  ja viimeisetkin öljyt pumpattu ja kaasut imetty maasta ihmisten tarpeiden tyydyttämiseksi.

Toki ilmasto siinä  vähän lämpiää, mutta mitäs siitä. 

Tuulet puhaltelevat edelleen ja aurinko paistaa …… todennäköisesti,  eli sattumasähköä on edelleen tiedossa, vaikka fossiilinen sähkö ja lämpö onkin loppu.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu