Eduskuntavaalit 2023

Vaalit lähestyvät ja niiden tulos näyttää nyt jo selvältä.  Kokoomus voittaa vaalit ja Petteri Orpo muodostaa seuraavan hallituksen.  

Tuleeko seuraavaan kokoomushallitukseen mukaan SDP, vaiko persut ja ketä muita?  Se jää nähtäväksi.  Keskustapuolue jäänee oppositioon nuolemaan haavojaan ja yrittämään kasvattaa suosiotaan oppositiosta käsin.


Yksi mahdollisuus olisi toki vähemmistöhallitus jossa olisivat mukana oikeistopuolueet, perussuomalaisia lukuunottamatta.  Persut jäisivät hallituksen tukipuolueeksi, kuten RD Ruotsissa, ohjaamaan hallituksen toimia oppositiosta käsin.


Mitä tämä oikeistohallitus sitten tekisi?

Keskeinen vaalilupaus näyttäisi olevan veronalennukset ja toinen vaalilupaus olisi kovat leikkaukset valtion budjettiin.

Vaikka Orpo sanoo ettei kokoomus halua leikata kaikkein köyhimmiltä, niin sillä tavalla tulee kuitenkin käymään.  Leikkauksia tehdään työttömyysavustuksista, asuntotuista ja muista sellaisista kohteista jotka kyllä kirpaisevat köyhää, mutta ei rikkaita, jotka saavat mahdollisille menetyksilleen korvausta veron alennuksista.


Hyvää tässä on se että valtion velkaantumista saadaan pienennettyä, mutta köyhille koittaa kovat ajat.

Muissa asioissa kuin edellämainituissa suuria muutoksia nykyhallituksen linjaan tullaan tuskin näkemään.

Ai jaa,  no ehkä siihen pakolaispolitiikkaan sentään tulee jotain tiukennuksia, jotta persujen tuki hallitukselle saadaan varmistettua, mutta niillä tiukennuksilla ei tietenkään ole mitään merkitystä meille tavallisille suomalaisille,  persuille ja pakolaisille sillä toki on vaikutusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu