Edustaako brexit-Englanti eurooppalaisia arvoja?

Asetan otsikossa esittämäni kysymyksen siksi että minun mielestäni Englanti erkani eurooppalaisista arvoista, sanoutui niistä irti, samalla kuin Englanti irtosi EU:sta.


Mitä arvoja Brexit-Englanti sitten edustaa?

Brexit-Englanti edustaa Euroopan epäyhtenäisyyttä, Euroopan hajanaisuutta, kansallismielisyyttä. Toisaalta taustalla on varmaan vanhan  Englantilaisen maailmanvallan haikailu ja tavoittelu.  Britit kokivat  EU:ssa mukana olemisen maailmanvallan statukselle sopimattomaksi ja siksi siitä EU-statuksesta piti päästä eroon.


Jos Putinin valtaan nostaman Englannin brexit-puolueen puolustusministeri, Ben Wallace, vannoo ystävyyttä Suomea kohtaan, puolustaa Suomen nato-jäsenyyttä ja lupaa englantilaisia joukkoja ja aseita Suomelle, kun Putin hyökkää,  se ei tarkoita että Britannia olisi mitenkään eurooppamyönteinen, tai suomimyönteinen.


Mitä se sitten tarkoittaa?

Se tarkoittaa vain sitä että kun Britannia ja Venäjä tulevaisuudessa jakavat keskenään Eurooppaa, kumpikin omien imperialististen valtapyrkimystensä mukaisesti, brexit Englanti haluaa että Suomen asevoimat valjastetaan nimenomaan brexit-Englannin valtapyrkimysten tueksi ja että taistelut käytäisiin kaukana Englannista, mielellään vaikkapa Suomessa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu