Ei ole mitään pelättävää, sanoi Orpo.
Muistaakseni entinen vaikuttaja, Moosekseksikin aikanaan sanottu, sanoi joskus aikanaan jotain samantapaista. Ei se ollut Pekka Lipponen, mutta joku Lipponen kumminkin. Ei se ollut liikemies, kuten Pekka Lipponen, poliittinen vaikuttaja se oli, vaikka ryhtyikin sitten eläkepäivillään joihinkin afääreihin Putinin kanssa.
Se että Orpon pitää sanoa ettei tarvitse pelätä, tarkoittanee sitä että pelättävää on. Riikka Purra panee hallitusyhteistyölle sellaiset ehdot joihin kokoomusväki ei varmastikaan voi olla tyytyväinen. Jos Riikan ehtoihin ei suostuta, mitään porvarihallitusta ei voi tulla, pitää kääntyä nöyrästi Sanna Marinin puoleen. Se olisi nöyryyttävää, eikä sellaista tapahtune.
Jos taas Orpo suostuu Riikka Purran vaatimuksiin, mitä se merkitseekään kokoomuksen kannatukselle seuraavissa vaaleissa? Orpo joutunee luopumaan niistä keskeisistä asioista joilla se hankki äänestäjiä edellisissä vaaleissa. Se lienee se asia mitä Orpo eniten tässä asiassa pelkää.
Toiseksi eniten Orpo tietenkin pelkää sitä mitä tapahtuisi Perussuomalaisten kannatukselle seuraavissa vaaleissa, jos Persut pääsisivät jatkamaan omaa muukalaisvihaa lietsovaa politiikkaansa oppositiosta käsin seuraaviin vaaleihin asti. Persut voisivat edelleen nostaa kannatustaan, ei ainoastaan kokoomuksen, vaan kaikkien puolueiden kannatuksen kustannuksella.
Mutta se mitä Orpo pelkää ja mitä kokoomusväki pelkää ei ole valtakunnan kannalta sillä tavalla merkittävä asia että kansalaisten pitäisi pelätä. Ei puolueiden valtasuhteiden muutoksilla ole niin kovin suurta väliä kansalaisten hyvinvoinnille. Porvarihallitusten aikana rikkaat rikastuvat vähän ja köyhät köyhtyvät vähän, vasemmiston ollessa vallassa käy sitten päinvastoin.
Onko sitten perussuomalaisten vaatimuksiin suostumisessa, tai persujen kannatuksen jatkuvassa kasvussa sinänsä jotain pelättävää? Minun mielestäni on.
Vaikka Suomen teollisuus ei saisikaan hankittua ulkomailta tarvittavaa työvoimaa, vaikka vanhukset eivät saisikaan hoitajia, vaikka linja-autot ja tavaraliikennettä hoitavat yritykset eivät löytäisikään kuskeja, vaikka pizzat jäisivät paistamatta, vaikka toimistot jäisivät siivoamatta, vaikka puistot jäisivät hoitamatta, vihannekset tuottamatta, mansikat ja metsämarjat poimimatta.
Ei se köyhtyminen niin pelottavaa ole. Ihminen voi elää vaatimattomammin, kyllä siihen tottuu.
Vaikka ravintoloissa ei enää saisi palvelua ja vakka robotit hoitaisivat varastologistiikan ja täyttäisivät tavaratalojen hyllyt ja vaikka ostokset pitää maksaa itsepalveluna, siihen voi hyvin tottua. Ei se niin kamalaa ole.
Vaikka Suomi ei olisi edelläkävijä vihreässä siirtymässä. Vaikka Suomen teollisuus ei saisi haluamaansa taustatukea muuttaa Suomea vihreän tekniikan kehittäjäksi ja sen viejäksi, ei se niin pelottavaa ole. Maailmasta löytyy kyllä maita jotka haluavat ja pystyvät ottamaan tämän johtavan roolin vihreässä tekniikassa. Suomi voi sitten seurata perässä ja ostaa vihreää tekniikaa muualta, jos rahaa on. Kyllä se niinkin käy.
Pelottavaa on se että demokratia, sananvapaus ja muut nykyiset keskeiset arvomme voivat joutua uhanalaisiksi kun puolue joka ainoana tietää totuuden ja sen mikä on maalle ja sen kansalle hyväksi, ottaa vallan ja alkaa muuttamaan yleistä ajattelutapaa ja alkaa karsia toisinajattelua ja toisinajattelijoita, alkaa rajoittamaan sananvapautta, ottaa oikeuslaitoksen hallintaansa jne.
Sitäköhän se Orpo pelkää? Ei varmaan sitä. Minä sitä vain pelkään, mutta eihän minun peloillani ole tässä maailmassa mitään merkitystä.
Kyllä oli aikamoinen demarin itkuvirsi. Toivottavasti Suomi saadaan suosta ylös johon demarihallitus sen ajoi.
Ilmoita asiaton viesti
”Kyllä oli aikamoinen demarin itkuvirsi. Toivottavasti Suomi saadaan suosta ylös johon demarihallitus sen ajoi.”
On hyvä että toivo elää, vaikka kuinka pelottaisi.
Ilmoita asiaton viesti
. Ajoiko suohon ei kyllä ajanut mutta ajoi Suomen Natoon, ajoi koronaepisodin hyvään malliin, ajoi Ukrainan sodassa apua hyökkääjää vastaan, ajoi 14 vuoden soten ja hyvinvoitialueet kalkkiviivan yli ja teki kyllä velkaa mutta se on vain rahaa
Ilmoita asiaton viesti
”teki kyllä velkaa mutta se on vain rahaa”
Niin, Orpo olisi ottanut sen ylimääräisen käytetyn rahan köyhiltä, työttömiltä, työkyvyttömiltä, pienituloisilta eläkeläisiltä, sairailta, lapsilta, vanhuksilta.
Mutta ei Orpolla mitään hätää ole, nyt kun hän on itse vallassa, hän voi toteuttaa oman tahtonsa.
Velka on vain velkaa ja jos sitä velkarahaa ei otettu kansalailta pois Marinin toimesta, niin voidaan tehdä nyt Orpon toimesta.
Valitettavasti niille joilla sitä rahaa olisi, on on nyt luvattu veronkorotusten sijasta verohelpotuksia.
Köyhät jotuvat nyt ahtaalle, mutta kai se on sitten niille oikein, kun kerran kansa on näin päättänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Se on kun ei ideologialtaan näe metsää puilta…
– ajoi Natoon koska oli pakko kun 2/3 kansasta vaati. Takin kääntö tapahtui Marinilla. Ennen Ukrainan sotaa julisti, että ei minun kaudella Natoon.
– kaikille olisi ollut parempi kuin sote olisi jätetty tekemättä. Nyt nähdään minkälainen terveydenhuoltokriisi tästä tekeleestä kehkeytyi. Kepun sotejohtajat kiittää ja kumartaa, tavan kansa ei
– oppivelvollisuuden nostamalla ei saatu muuta aikaiseksi kuin lisäämällä jokavuotista velkaa.
– ym. ym
Ilmoita asiaton viesti
Sen verran on omaa metsää että näkee sen kyllä yksittäisillä puilla otetaan rahat plakkariin.
Näin kepuliputtajana sanon että olimme hallituksessa pelastamassa Suomea sosialismilta. Sitä ei tyhmä huomaa ja viisas ei virka.
Ilmoita asiaton viesti
38mrd lisävelkaa ja 10-15mrd/v alijäämäinen budjetti. Miljardi poikineen olisi voitu säästää tulevien velkojen maksuja jos ei olisi suostuttu EU:n yhteiseen velkaan.
Sitä ei tyhmä huomaa ja viisas ei virka.
Ilmoita asiaton viesti
”– oppivelvollisuuden nostamalla ei saatu muuta aikaiseksi kuin lisäämällä jokavuotista velkaa.”
Yleissivistys ei ole huono asia, mutta ei kannettu vesi kyllä kaivossa pysy. Kyllä se yleissivistys tulee henkilökohtaisesta kiinnostuksesta ja nykypäivänä portit tiedon lähteille ovat netin kautta apposen auki kaikille joita yleissivistys kiinnostaa.
Itse olisin laittanut ne rahat joilla nyt yritetään päntätä yleissivistystä pakolla niiden päähän jotka eivät siitä mitään piittaa, vaikkapa oppisopimusjärjestelmän kehittämiseen, niin että oppisopimuksista tulisi normaali tie työelämään mukaan pääsemiseksi sekä nuoremmille että vanhemmille kansalaisille,
Se että sote-uudistuksista tuli mitä tuli on oikeastaan Orpon suuri strateginen virhearvio. Jos kokoomus olisi ollut mukana Rinteen ja Marinin hallituksissa Keskustan tilalla, tulos olisi varmasti ollut parempi kuin mitä se on nyt.
Maakuntasote oli keskustalle päähänpiinttymä ja uskonto. Maakuntasote on siis keskustapuolueen vika. Muissa asioissa keskusta on kyllä asiallinen puolue ja Sipilän hallitus toimi muuten esimerkillisellä tavalla isänmaan hyväksi.
Valitettavasti suomalaiset eivät olleet vielä valmiina Sipilän uudistuksiin.
Vähän samalla tavalla kävi jo silloin kun Ahon aikana puhuttiin kovasti työelämän uudistamisesta ja siihen oli valmiit suunnitelmat olemassa.
Ammattiliitot torppasivat nämä uudistukset jo ennen kuin niitä ennätettiin nostaa pöydälle ja Ahon keskusta koki veret seisauttavan vaalitappion, vähän samaan tapaan kuin Sipilänkin keskusta paljon myöhemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se yleissivitys olisi nykymuodolla säilynyt yhtä hyvänä. Nyt yritetään pitää väkipakolla sellaisia oppilaita opinahjossa, joita ei kiinnosta pätkääkään opiskelut. Nämäkin rahat olisi kannattanut sijoittaa vaikka varhaiskasvatukseen.
Ilmoita asiaton viesti
”Nämäkin rahat olisi kannattanut sijoittaa vaikka varhaiskasvatukseen.”
Sinnekin toki rahaa tarvittaisiin. Se nyt on vain niin että vaikka rakennettaisiin miten hienot pömpelit tahansa, kun ei ole niitä varhaiskasvattajia tarpeeksi ……. siis työvoimapula …… pitää turvautua vähän heikompaan työvoimaan …… kun parempaa ei ole …. tai ei ole työvoimaa ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan tällä koulupidennysmiljardeilla oltaisiin saatu kunnon palkalla palkattua työvoimaa. Tuskin tarvitsisi edes kosiskella eu:n ulkopuolelta kielitaidottomia ja kouluttamattomia kun palkat olisi kohdallaan,
Ilmoita asiaton viesti
Kouluajan pidentäminen liittyy varmasti vasemmistolaiseen ideologiaan, se on eräänlaista idealismia, haave että jos ihmisiä tarpeeksi tönitään johonkin suuntaan, kuten sivistyksen pariin, niin kyllä se siitä.
Itse en ole idealisti. Ihmisille jotka eivät halua sivistystä, pitää järkätä tilaisuus tehdä jotain muuta, vaikka mopojen korjausta, mutta mieluimmin sellaista mikä johtaa parempaan ammattitaitoon ja työkykyyn oppisopimusten kautta.
Toki yksi vuosi lisää pakollista koulusivistystä pienentää myös vähän työllisyystilastoja. Jos ei ole koulussa, ollaan kortistossa. Myös opettajia tarvitaan enemmän ja muita viranomaisia. En itse olisi turvautunut tällaiseen keinoon, vaan olisin rakentanut ihmisille tehokkaita ja pieniä portaita työelämään sisään pääsemiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Näin -60 luvulla syntyneenä ja metässä kasvaneena kysyn että missä vietitte lapsuutenne?.
Siinä vaiheessa kun opin polkupyörällä ajamaan jotain 6 vuotta,niin muuta toivetta ei ollut kuin olla kotona kun ruoka on valmis.
Varhaiskasvatus oli hieman erinlaista siihen aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo, kehut estottomasti Marinin viherpunahallituksen saavutuksia. Oletko unohtanut, mitä tapahtui edustamme Keskustan kannatukselle huhtikuun vaaleissa. Kehumistasi saavutuksista ei ollut mitään iloa ja vaikutti vahvasti siltä, että äänestäjät eivät niitä muistaneet tai eivät kokeneet niitä Keskustan saavutuksiksi. Olisiko sinunkin jo aika myöntää, että 2019 vaaleissa kärsityn suuren vaalitappion jälkeen Keskustan ei olisi pitänyt lähteä Rinteen viherpunahallitukseen vaan jäädä oppositioon kasvattamaan menetettyä kannatusta. Näin olisi pystytty estämään yhtä hyvin maamme sosialismilta!
Ilmoita asiaton viesti
Sitä emme tieneet miten kävisi. Kuitenkin luettelemani asiat kelpaa sanoa. Parasta oli Naton jäsenyys.
Eikä ole syytä ruveta oppositioon puoluejohtoa vastaan.
Huomaa muuten miten raivokkasta oli Perussuomalaisten ja Kokoomuksen maalitusta Keskustaa kohtaan siihen joukkoon en halua kuulua.
Ilmoita asiaton viesti
Naton jäsenyydestä olen täysin samaa mieltä, mutta eikö suurin ansio siihen ollut kansan l
ähes yksimielinen kannatus jäsenyyden hakemiselle.
Toivottavasti et kuitenkaan ole sitä mieltä, että puoluejohtoa pitää kehua vaikka se tekisi miten ”tyhmiä” päätöksiä. Tällainen toiminta johtaisi lopulta siihen, että puolueemme Keskusta putoaisi lopullisesti muutaman prosentin minipuolueeksi.
Sitä en halua enkä toivo.
Niin Kokoomus kuin Perussuomalaiset olivat oppositiossa ja uskon Keskustankin oppositiossa ollessaan yhtyneen raivokkaaseen maalitukseen hallituksessa olleita puolueita kohtaan.
Ei pidä myöskään unohtaa sitä, miten raivokkaasti osa Keskustan kansanedustajista ja puoluejohto maalitti erityisesti Perussuomalaisia. Se taisi osua kuitenkin omiin nilkkoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Sisäistä puoluedepattia ei pidä näillä palstoilla käydä.
Eikä myöskään omaa puoluejohtoa vastaan siihen on omat kanavansa.
Hyvää päivän jatkoa Arvo.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Seppo, toivottavasti Anneli ei lähe kepun johdosta kulumallakaan. Siinä on nainen paikallaan
Ilmoita asiaton viesti
Kädet ristiin kyynärpäitä myöten että puolueesi pääsee vastaamaan puheistaan hallituksessa. Meillä Keskusta puolueessa on odotuksen aika ja turhaan sinä Annikasta huolta pidät. Ei kannata ilkeillä se ei ole miehen mitta
Ilmoita asiaton viesti
Mitä ilkeilyä?
Minä kehuin Annikan päättäväisyyttä pysyä puolueenne johdossa.
Kerran vasemmiston pönkänä, aina vasemmiston pönkänä, nyt vaan oppositiossa.
Ilmoita asiaton viesti
Älä ole liian viisas se tulee syliin joku päivä.
Muuten miten kävi kuntavaaleissa tulitko valituksi.
Ilmoita asiaton viesti
En tullut valituksi, sain 9 eniten ääniä kun 18 tuli valittua.
Mutta äänimäärällä vein kepulta yhen paikan kokoomukselle ja lopetin kepun yksinvaltiuden kunnassa.
Täällä ei muuten ollut yhtään ehdokasta vihreiltä, vasureilta tai sveduilta, eli tiedä miten täällä viihtyisit?
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on monia, jotka pelkäävät nykymenon jatkumista, mutta jos porvarihallitusta ei synny, varmasti voimme elää sen kanssa, että Yle ja muu media toimii pelkästää ja kritiikittömästi intersektionaalisen feminismin äänitorvena. Unkarilaisetkin voivat elää, vaikka median vapaus on nujerrettu ja kritiikki kadonnut.
Vasemmiston kanssa voidaan elää, joten Orpolla ei ole mitään pelättävää. Pienet asiat on uhrattavissa isompien arvojen kustannuksella. Kyllä me kestämme, vaikka elämämme koostuisi pelkästään
– antirasismi
– cancel-kulttuuri
– callouttaaminen
– gaslighting
– heteronormatiivisuus
– intersektionaalisuus
– kriittinen rotuteoria
– kulttuurinen omiminen
– manspleimaaminen
– POC ja BIPOC
– rodullistaminen
– sisältövaroitus
– toiseuttaminen
– toksinen maskuliinisuus
– tonepolitisointi
– turvalliset tilan periaate
– perinteisten tieteellisiin tosiasioihin viittaavien termien sisällön uudelleen määrittely
– tieteen korvaaminen tekotieteellä
–
Elämme simuloidussa neukkutodellisuudessa, missä tosiasiat katoavat ja korvautuvat epätotuuksilla. Kuten sosialismi todisteltiin toimivaksi tekotieteellä perustellen, yhteiskuntaamme murennetaan vastaavalla tavalla. Enää ei ole kahta biologista sukupuolta, vaan monia. Kromosomit ovat kadonneet ja korvautuneet fiktiolla. Kromosoneilla ei ole väliä, eikä enää mitään yhteyttä biologisen sukupuolen määräytymiseen.
Suo siellä, vetelä täällä.
Ilmoita asiaton viesti
”Enää ei ole kahta biologista sukupuolta, vaan monia. Kromosomit ovat kadonneet ja korvautuneet fiktiolla.”
Otan vain tämän aiheen käsittelyyn, esimerkkinä siitä mitä harhoja pidetään todellisuutena ja mitä todellisuuksia pidetään harhoina
Homoja on aina ollut ja varmaan niitä muitakin sukupuolia. Jos pitäisi miettiä mitä virkaa niillä on, niin varmaan jokin syy tälle ilmiölle on olemassa, sillä miksi muuten evoluutio olisi kehitellyt tällaisen systeemin, missä osa porukasta tuntee sukupuolista vetoa samaan sukupuoleen, tai välillä niin ja välillä näin, tai miten nyt sattuu.
Tätä ilmiötä, tätä tosiasiaa, on aina tunnistettu eri yhteisöissä, välillä se on hyväksytty osaksi normaaliutta, välillä sitä on suvaittu, välillä se on kielletty ja sen olemassaolokin on pyritty pitämään piilossa, eli todellisuus on haluttu muuttaa. Todellisuus on haluttu kieltää ja ottaa käyttöön epätodellisuus.
Vaikka olenkin näin ”suvaitseva” muiden sukupuolten osalta, en kuitenkaan halua sanoa että kritiikkiäkin pitää esittää. En esimerkiksi ymmärrä sitä miksi tästä asiasta pitää tehdä niin iso numero ja miksi pitää niin kovasti korostaa sitä omaa muunsukupuolisuuttaan. Jokainen on mitä on ja on syytä elää niinkuin itse parhaaksi näkee. Mutta ei pitäisi turhaan korostaa itseään ja omia ominaisuuksiaan, muita ärsyttävällä tavalla, se ei ole oikein viisasta.
Ilmoita asiaton viesti
”Unkarilaisetkin voivat elää, vaikka median vapaus on nujerrettu ja kritiikki kadonnut.”
Niin, mikäs siinä sitten että tähän pieneen 14 000 asukkaan kaupunkiin on muuttanut viisi unkarilaista perhettä kun tuo Orbanin itsehallinto alkoi. Ei ole kovin viisasta kokeilla voiko elää, jos siitä ei täyttä varmuutta, tai ainakaan vapaudesta – tekaistut syytteet kun osataan keksiä kuin Venäjällä konsanaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa, että olet itsekin havainnut muutoksen. Jo viime kaudella säädettiin lakeja perustellen ja vedoten tekotieteeseen. Valtakunnansyyttäjä valjasti lait pyrkimykseen kitkeä kritiikki ja tosiasioiden puhuminen yhteiskunnassa. Kyllä me olemme jo neukkulan tiellä.
Ei ollut kylmän sodan aikana asiat toisin. Idästä pakeni ihmisiä länteen painostusta, järjettömyyttä ja kurjuutta karkuun. Samaan aikaan lännestä muutettiin itään valheellisten hyvelupausten toteutumisen toivossa.
Ilmoita asiaton viesti
”Jo viime kaudella säädettiin lakeja perustellen ja vedoten tekotieteeseen.”
Esimerkkejä?
Ilmoita asiaton viesti
Turhaan niitä Aukeelta kyselet.
Ilmoita asiaton viesti
Tiesin kyllä. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Alkaa näyttämään yhä enemmän siltä, että Orpo on yhä enemmän Purran ja persujen maahanmuuttopolitiikan vankina. Syystä jota ainakaan itse en voi ymmärtää on persut ajamassa suomalaisen elinkeinoelämän , ahtaalle työvoiman puutteen vuoksi. On itsensä pettämistä jos kuvitelleen, että tytöttömyyskorvauksia leikkaamalla saadaan työttömät patistettua töihin, ei saada, sillä ne työhaluiset työttömät joiden ammattitaidolle on kysyntää ovat jo töissä. Tuttavani pk-yrittäjä kertoi minulle, että on aivan liian suuri riski ottaa töihin sellainen työntekijä jonka ainoana motivaationa ottaa vastaan työ on työttömyyskorvauksen leikkauksen aiheuttama ”kaljarahan” puute.
Ilmoita asiaton viesti
” ne työhaluiset työttömät joiden ammattitaidolle on kysyntää ovat jo töissä. ”
Tämä on enemmän kuin todennäköistä.
Toki jonkinverran on aina sellaisia joilla olisi kyllä kysyntää työmarkkinoilla ja haluakin päästä töihin, mutta elämäntilanteesta johtuen se on vaikeata.
Esimerkiksi pienet lapset tai huollettavat vanhemmat ja hoitopaikkojen puute voivat aiheuttaa sen ettei ihminen halua uhrata lähimmistä ihmisistään huolehtimista Suomen talouden hyväksi.
Työvoimapula voi siis aiheuttaa sen että yhä enemmän ihmisiä joita kipeästi tarvittaisiin työelämässä, tarvitaan vielä enemmän kotona.
Ilmoita asiaton viesti
Lapsuuteni perheessä oli viisi lasta ja heitä hoiti päivisin 16-17 vuotias maalaistyttö aina vuoden pari kerrallaan Kotiapulainen asui meillä an sai ruuan ja puhtauden sekä pienen taskurahan itselleen. otuttuaan kaupunkielämään tyttö hankki paremman ja ammattiin johtavan työpaikan. Näin se ennen meni eikä päivähoitoa tarvittu yhteiskunnan taholta. Vanhukset sairastuivat usein hieman vanhempina kuin 60 v ja sairastuivat johonkin kansantautiin ja kuolivat pian pois. Oleminen Vanhainkodissa jäi yleensä lyhyeksi. Tutkimus jaikenlaiset terveyskamppanjat ja tutkimukset ovat muutaneet kaiken huonommaksi. Ihmiset elävät eläkkeelle päästyään liian vanhoiksi ja kluluttavat työtääntekevien resurseja liian kauan. Tuberkulosi ja sydäntaudit lyhensivä armeliaasti vanhusten kivuloista elämää.
Lähihoitaja vaativat samaa palkkaa yksityisiltä työnanyajilta kuin kunta maksaa. Palkkojenn ero on 200 eur. Näin suurta korotusta palkkoihin ei haluta maksaa.
Minun mielestäni omaiset voivat ruveta talkoisiin ja hoitaa vanhempansa itse samaan tapaan kuin lapset ovat saaneet hoivaa omilta vanhemmiltaan.
Ei haittaa jos ei ole ammattitaitoa, kunta voi tarjota perehdyttämis apua avuttomille.
Ilmoita asiaton viesti
”Kunta”? No, sadan vuoden takaahan maailmankuvasi on muutenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Totta olen vanhoillinen, mutta kun näyttää etteivät lapset kykene verojensa avulla kustantamaan hoitopaleluita ja vietävät muutenkin paljon aikaa opiskelun lomassa, niin johtopäätös on että korvatkoon omalla työllään yhteiskunnalta puuttuvat eurot. Toisaalta eikö ole parempi että oma lapsi hoitaa vanhempiaan ja heidän asioitaan, kuin joku kiireinen virkahenkilö?
Ilmoita asiaton viesti
Granlund, miten Orpo voi olla yhä enemmän Purran ja persujen maahanmuuttopolitiikan vanki. Nythän on käynnissä Orpon tulevan hallituksen hallitusohjelmaneuvottelut, joten millä eväillä pystyt pelottelemaan Orpon vankeudesta. Oletko ollut kärpäsenä katossa?
En muista lukeneeni viime vaalikauden aikana yhtään kommenttia, jossa olisit kirjoittanut Keskustan tukipuolueena ja vankina olemisesta Marinin viherpunahallituksessa vaikka se oli kansalaisten tiedossa. Nyt kesken olevien hallitusohjelmaneuvottelujen sinulla on otsaa kirjoittaa omia kuvittelujasi Orposta.
Ilmoita asiaton viesti
Keskusta Marinin hallituksen vanki? Ei ollut, keskusta olisi koska tahansa voinut lähteä Marinin hallituksesta, mitään pakkoa siellä olemisessa ei ollut. Purra lähetti julkisuuteen ukaasin, jollei maahanmuuttopolitiikka muutu tarpeeksi persujen vaatimusten suuntaan hallitusta ei synny, Purra on siis valmis torppamaan hallituksen synnyn kansantalouden kannalta mitättömän asian takia. Purra siis vaatii muilta, Kok. Rkp ja Krist. hyväksymään Suomen liukumista pois ihmisarvoa kunnioittavasta politiikasta kohti Unkarin ja Orbanin tietä.
Ilmoita asiaton viesti
”Purra on siis valmis torppamaan hallituksen synnyn kansantalouden kannalta mitättömän asian takia.”
Kyse ei ole kansantalouden kannalta mitättömästä asiasta, vaan tärkeästä asiasta. Suomen vientiteollisuus ja julkinen sektori tarvitsevat työvoimaa toimiakseen ja nyt on vaarana että persuideologian johdosta taloudellinen kehitys pysähtyy, työt jäävät telkemättä ja mm. vanhukset hoitamatta.
Ihmisarvo on arvo sekin, mutta ihmisarvon kunnioituksesta luopuminen ei vaaranna taloutta, persuideologia uhkaa nyt pysäyttää talouden kehityksen. Suostuuko Orpo tähän? Jos suostuu, on hän raukka ja surkimus.
Ilmoita asiaton viesti
Suostuuko Orpo tähän? ”Jos suostuu, on hän raukka ja surkimus”. Tämä on jo sellaista nimittelyä tulevasta pääministeristä, että luulisi julkaisun ylläpidonkin jo heräävän ja ryhtyvän toimiin.
Ilmoita asiaton viesti
Muistisi on näköjään hyvin valikoiva. Keskusta ja ennenkaikkea ministeri/puheenjohtaja Saarikko julisti useita kertoja kovia vaatimuksia mm. budjettikurista ja jotkut kansanedustajat äänestivät ainakin yhtä hallituksen esitystä vastaan. Mitä tekikään pääministeri Marin. Ehkä muistat!
Hän sai Saarikon ja puolueen ytimessä olevat entistä tukevampaan otteeseen/vankeuteen ja lopettamaan ” hallitusohjelman” vastaisten vaatimuksien esittämisen.
Kun jaksat jauhaa vielä Purran esittämästä ukaasista muista, jokainen hallitusneuvotteluihin osallistuva puolue pyrkii saamaan äänestäjilleen kertomat tavoitteet, mutta loppupelissä jokainen joutuu antamaan periksi yhteisen sovun saamiseksi ja näin toimimalla hallitus saadaan muodostettua.
Olen aivan varma, että näin on tehnyt ja tekee edustamasi puoluekin.
Ilmoita asiaton viesti
”Olen aivan varma, että näin on tehnyt ja tekee edustamasi puoluekin. ”
Yksikään Suomen puolueista ei edusta minua, populisteja kaikki tyynni. Yksittäiset kansanedustajat eri puolueista voivat hyvinkin olla periaatteessa kanssani asioista samaa mieltä, tai ainakin joistakin asioista, mutta he ovat puoluejohtonsa ja puolueensa linjan ja ideologian vankeja ja toimivat sen mukaisesti.
Mutta olet kyllä oikeassa siinä että jokainen puolue omalta osaltaan ovat syypäitä, myös Kokoomus. keskusta ja RKP, joita olen viime vuosina vaihtelevasti äänestellyt.
En näe että velvollisuuteni kritisointiin ei koskisi niitä puolueita joita olen joskus äänestänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentti koski Granlundin kommenttia # 3901435. Voihan olla, että toimit Granlundin avustajana.
Ilmoita asiaton viesti
Granlund on vain peloissaan ja menettänyt harkintakykynsä.
” on aivan liian suuri riski ottaa töihin sellainen työntekijä jonka ainoana motivaationa ottaa vastaan työ on raha ja sen puute”
Aivan ymmärrettävä pelko. Ei minkäänlaista aatteenpaloa enää nykypäivänä.
Hakevat vain rahakorvauksia vastineen työnteosta. Voi näitä aikoja ja tapoja!
Ilmoita asiaton viesti
Komulainen, tälläisen näkemyksen esitti minulle PK-yrittäjä, en minä.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi väärin käsitykseni. Minun olisi pitänyt tuntea nsuna paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
”Porvarihallitusten aikana rikkaat rikastuvat vähän ja köyhät köyhtyvät vähän, vasemmiston ollessa vallassa käy sitten päinvastoin.”
Tuossa on perustavaa laatua oleva väärinkäsitys. Meillä on ollut neljä vuotta vasemmisto vallassa ja vain ylimmän desiilin reaalitulot ovat kasvaneet. Se taas on tapahtunut ihan tulonsiirroista riippumatta. Kun taas työllisyyden lisäys on tehty julkisella rahoituksella, ei se ole kasvattanut tuloja, eikä jaettavaa pottia, vaan pelkästään muuttanut tilastoluokitusta.
Tulojen kasvun perusedellytys on että luodaan yritysten kasvun mahdollistava ympäristö. Sen voi tehdä vaikka vasemmistohallitus, kuten Lipponen osoitti.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuossa on perustavaa laatua oleva väärinkäsitys. Meillä on ollut neljä vuotta vasemmisto vallassa ja vain ylimmän desiilin reaalitulot ovat kasvaneet.”
Jos näin on, en väitä mitään, kun en tiedä. Mutta jos niin on, niin silloin Rinteen-Marinin hallitukset ovat epäonnistuneet tehtävissään.
Jos taas Orpon hallituksen aikana köyhien asema paranee ja rikkaiden asema heikkenee, se pitää tietenkin kuitata oikeiston epäonnistumisena omen kannattajiensa aseman parantamisessa.
”Tulojen kasvun perusedellytys on että luodaan yritysten kasvun mahdollistava ympäristö. Sen voi tehdä vaikka vasemmistohallitus, kuten Lipponen osoitti.”
Jos puhutaan hyvinvoinnista, puhun nyt hyvinvoinnista yleensä, enkä köyhien ja rikkaiden hyvinvoinnin eroista, ei pitäisi puhua ollenkaan rahasta, eikä tuloista.
Hyvinvointia luodaan nimittäin työllä. Ne jotka tekevät töitä enemmän, kasvattavat yhteistä kakkua enemmän, ne jotka eivät tee työtä, eivät kasvata kakkua ollenkaan.
Se miten kakku jaetaan, siinä on kyse rahasta. Yleensä niille jotka tekevät töitä eniten, jaetaan rahaa vähiten, joskus vähemmän kuin niille jotka eivät tee töitä ollenkaan, mistä varmaan johtuu se ettei töitä haluta tehdä. Eniten rahaa jaetaan niille jotka on työelämässä, mutta eivät tee töitä, vaan johtavat muiden työntekoa. Jotkut saavat siitä hyvästä sikamaisia summia että eivät tee mitään, kertovat vainmuille, tai käskyttävät, että mitä pitää tehdä ja millä tavalla.
Sama asia vähän lyhyemmin.
Yhteistä hyvinvointikakkua kasvatetaan työllä ja vain työllä. Siihen miten se kakku sitten jaetaan eri yhteiskunnan osapuolten kesken vaikutetaan sillä tavalla kenelle rahat jaetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Lasketko valtio-, hyvinvointialue- ja kuntahallinnon noihin, joille maksetaan vaikka ”eivät tee mitään”?
Ilmoita asiaton viesti
”Lasketko valtio-, hyvinvointialue- ja kuntahallinnon noihin, joille maksetaan vaikka ”eivät tee mitään”?”
Kaikki jotka vain johtavat ja suunnittelevat ja tekevät muuta vastaavaa, ovat niitä joille maksetaan vaikka eivät tee mitään.
Varsinaisen työn tekevät ne duunarit joille kerrotaan mitä niiden pitää tehdä, niiden toimesta jotka eivät itse tee mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Asia harvinaisen selvä. Eiköhän tämä ollut sitten tässä.
Ilmoita asiaton viesti
Voi Arto miten viisaasti kirjoitat.
Ei pitäisi aina ensimmäiseksi puhua palkasta ja rahasta. Vain työ ja sen tekeminen on tärkeää. Ei siitä maksettava palkka.
Toimeentulo voidaan tarvittaessa hoitaa siihen sopivilla etuuksilla, että kansalainen säilyy työkunoisena.
Ilmoita asiaton viesti
Huumoriksi kai tämä puhe vasemmistohallituksista lienee tarkoitettukin. Ainoa vasemmistoenemmistöinen hallitus sitten 70-luvun oli Lipposen ensimmäinen.
Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni sekä demamarit että vasemmisto ovat olleet hallituksessa. Minusta se tarkoittaa että he ovat olleet vallassa. Ajattelitko että eduskunnassa olisi joitain vasemmistopuolueita, jotka eivät olleet Rinteen ja Marinin hallituksissa?
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan en ajattele, enkä ymmärrä, miten hallituksen sisäiseen enemmistöön vaikuttaisivat oppositiopuolueet.
Kunhan viittasin siihen, mihin itsekin viittasit, ikään kuin ”porvarihallitus” ja ”vasemmisto vallassa” olisivat antiteesit.
Ilmoita asiaton viesti
Tuntuu olevan vaikea sopeutua siihen,että Suomi ei ole mitenkään houkutteleva maa työntekijöiden tulla.
En ihmettele yhtään kun lukee juttuja Närpiön tomaateista ja Lappilaisesta marjafirmasta.
Rakennusala tuskin on yhtään sen parempi johtuen ulkomaalaisista alihankkijoista ja niiden alihankkijoista ect.
Jatkuva kasvu ei ole heidän eväillä mitenkään mahdollista ja siitä korkeastikoulutetusta työvoimasta kilpailee ulkomailla ne joilla maksuhaluja on.
Elikkä jos ei tavat muutu,niin on tyytyminen ”mopen osaan”.
Ilmoita asiaton viesti
Indonesiassa on kaikilla tavallisilla ihmisillä noin 4-500 euron kuukausi palkka, josta ei makseta veroa.
Suomen palkat saattaisivat houkutella, kunhan ei kerrota Suomen asumis ja elämiskustannuksista.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän he osaa käyttää nettiä siinä missä mekin.
Ilmoita asiaton viesti
Varsinkin nuoret osaavat varsin mainiosti käyttää internettiä. Kulttuurierot ja suomenkieliset tiedot haittaavat johtopäätösten tekoa.
Toisaalta hoitajaksi aikovat ovat koulutettu enintään keskinkertaisesti.
Kun olen lähettänyt linkin suomenkielen nettikurssille, niin seurauksena on syvä hiljaisuus. Aika useat osaavat jo englantia, ja sen opetelu antaa kuvan helpohkosta kielenoppimisesta Suomenkielen rakenne on niin poikkeava aasialaisiin kieliin verrattuna, että sitä ei ensin ymmärrä lainkaan.
Japani houkuttelee työvoimaa Indonesiasta ja järjestää japanin kielen kursseja ja muutakin perehdyttämistä Indonesian suurissa kaupungeissa ja suosio on melkoista.
Ilmoita asiaton viesti
Pelko siitä, että yksi puolue saisi oppositiossa lisää kannatusta kertoo sen, mistä politiikassa valitettavasti on kyse. Huoli Suomen ja suomalaisten hyvonvoinnista näyttäytyy toissijaisena.
Suomea on ajettu alas demarihallituksen johdolla viimeiset neljä vuotta. Ne juhla- ja poliittisissa puheissa usein huolen aiheena olevat pienituloiset ovat liukuneet entistä pienituloisemmiksi. Vasemmistohallitukselle on ollut vaikeaa möntää se, että elintaso nousee työnteon kautta. Siihen taas tarvitaan toimivaa yritystoimintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olet väärässä. Vauraus syntyy työstä. Vain työstä. Mitä enemmän Suomessa tehdään tarpeetonta ja huonosti tuottavaa työtä, sitä köyhemmäksi muutumme. Tuottavat työt ja työpaikat katoavat halpatyövoiman ja -työpaikkojen lisääntyessä. Ensin mainitut potevat työvoimapulaa ja jälkimmäiset lisääntyvät, kun yhteiskunta maksaa työntekijöille palkat ja asumisen. Kilpailu vääristyy ja haittayrittäjyys lisääntyy.
Helsinki kaataa metsät ja tekee paikalle puiston. Sitä jonkun on hoidettava, nurmikot leikattava, kukat istutettava, lumet aurattava, yms. Läpi vuoden. Metsää ei tarvinnut hoitaa. Julkisen talouden kannalta höydyntöntä puuhaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Helsinki kaataa metsät ja tekee paikalle puiston. Sitä jonkun on hoidettava, nurmikot leikattava, kukat istutettava, lumet aurattava, yms. Läpi vuoden. Metsää ei tarvinnut hoitaa. Julkisen talouden kannalta höydyntöntä puuhaa.”
Minun ymmärrykseni mukaan sinä et nyt ymmärrä sitä mitä hyvinvointi on.
Jotkut voivat nauttia luonnontilassa olevasta metsästä ja muusta luonnosta, siis sellaisesta risukosta jota luonnonmetsät ovat, jos niitä ei hoideta. Minusta hoidettu metsä on paremman näköinen, mitä hoidetumpi, sitä parempi. Jos ötökät ja muut eläimet ja luonnon tasapaino ja monimuotoisuus vaativat sitä risukkoa, olkoot ne risukot mahdollisimman kaukana minun näköpiiristäni.
Minä haluan lähelleni hyvin hoidetun puiston, sellaisen joka vaatii työtä ja julkisen talouden panostusta. Se on minulle hyvinvointia, hyvinvoinnista pitää maksaa, se tulee kalliiksi. Jos jollekin on hyvinvointia risukot ja roskat luonnossa, se on heidän etunsa, tuleehan sellainen halvemmaksi kuin hoidettu ja puhdas ympäristö.
Toistan vielä kerran sen että hyvinvointi, hyvinvintivaltio siis, syntyy vain työn teolla. Ennenkaikkea, tässä esimerkkitapauksessa ainakin, niiden työstä jotka raatavat pienellä palkalla, hoitaen puistoja ja keräten roskia. Ilman heidän työpanostaan ei olisi hyvinvointia, eikä hyvinvointivaltiota.
Jos siis Suomeen estetään tulemasta niitä jotka tekevät huonosti palkattuja töitä, joihin suomalaiset ovat ylikoulutettuja, eivätkä muutenkaan suostu, koska on ne kannustinloukut, nämä tärkeät, hyvinvoinnin kannalta tärkeät työt jäävät tekemättä.
Sveitsissä, missä neljännes väestöstä on ulkomaalaistaustaisia, puistot on taatusti siistissä kunnossa ja ihmiset taatusti hyvinvoivia.
Ilmoita asiaton viesti
Sveitsissä ulkomaalaiset ovat saksalaisia ja muista naapurimaista työssä käyviä rahaeliitin edustajia.
Puiston hoitaminen on tuottamatonta työtä. Se ei maksa itseään takaisin. Ne pienellä palkalla työskentelevät ovat yhteiskunnan elätettävänä ja puiston muu ylläpito maksaa myös. Haittayrittäjyys ja haittatyö on lakkautettava ja resurssit ohjattava oikeiden, hyödyllisten ja tuottavien töiden pariin ja yrittäjille.
Neukkuliitossa kokeiltiin mallia, jossa kaikki työ ja yritystoiminta kannatti.
Ilmoita asiaton viesti
”Sveitsissä ulkomaalaiset ovat saksalaisia ja muista naapurimaista työssä käyviä rahaeliitin edustajia.”
Rahaeliitin edustajat eivät putsaile puistoja, eivätkä siivoa sveitsiläisten vessoja, eivät tarjoile ravintoloissa, eivätkä tee muitakaan sellaisia töitä joista saa vain vähän liksaa. Jonkun pitää nekin hommat tehdä, Sveitsissäkin.
Se on nimittäin sitä elintasoa ja hyvinvointia että vessat ja puistot on siistejä ja että ravintoloissa tarjoilu toimii ja että kaikki muukin toimii. Se on vain työtä, työtä ja työtä. Jos ei olisi niitä työn tekijöitä, ei olisi sitä hyvinvointiakaan.
Ulkomaisilla rahamiehillä ei ole vaikutusta sveitsiläisten hyvinvointiin, koska ne eivät tee yhtään mitään sellaista mistä voisi syntyä sitä hyvinvointia.
Ilmoita asiaton viesti
Jos puistot toisivat vaurautta, firmat perustaisivat niitä ja myisivät pääsylippuja. Puistot eivät tuota mitään, mutta niiden ylläpitoon kuluu enemmän rahaa kuin mihin on varaa. Puistoja ylläpidetään velkarahalla. Meillä ei ole varaa elitistiseen elintasoon ja hyvinvointiin.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos puistot toisivat vaurautta, firmat perustaisivat niitä ja myisivät pääsylippuja.”
Vauraus ei ole hyvinvointia, mutta ihmisten ympäristö on sitä. Mikäli yhteiskunta ei pitäisi yllä puistoja, ihan demokraattisten pelisääntöjen mukaisesti, tilanne olisi varmaan se mitä sanoit, rikkaat rakentaisivat omilla rahoillaan yksityisiä puistoja, mihin köyhimmillä ei olisi asiaa.
Sinä et ehkä ymmärrä hyvinvoinnista mitään, enkä tiedä miten rikas olet, mutta olen varma että rikkaat yleisesti arvostavat elinympäristöään siinä kuin köyhätkin. No voinhan olla väärässäkin, mistäs minä sen tiedän, mutta ajattelisin näin ettei kukaan halua vapaaehtoisesti asua kaatopaikalla.
”Puistot eivät tuota mitään, mutta niiden ylläpitoon kuluu enemmän rahaa kuin mihin on varaa. Puistoja ylläpidetään velkarahalla.”
Puistot, kirjastot, terveyskeskukset, koulut, puolustusvoimat, tiet,
poliisi jne. Kaikkiin niihin menee rahaa ja kaikki ne ovat osa hyvinvointiamme. Kaikkin niihin ei olisi varaa. Itse valitsemamme päättäjät päättävät mistä luovutaan, vai luovutaanko mistään.
Toki tuleva oikeistohallituksemme tulee todennäköisesti rajoittamaan niitä menoja jotka lisäävät köyhien hyvinvointia ja kasvattamaan niitä valtion menoja jotka kasvattavat rikkaiden hyvinvointia. Se on luonnollista ja oikein, koska rikkaathan ne porvarit valtaan äänestivät, eivät suinkaan köyhät.
Jos puistomäärärahoista vähennetään, se pienentää paitsi köyhien, myös rikkaiden hyvinvointia, joten tuskin tulemme näkemään säästöjä puistojen hoidossa.
Saa sitten nähdä tuleeko siitä säästämisestä ja velan oton vähentämisestä yhtään mitään. Se jää nähtäväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mongolialainen sairaanhoitaja!.
”Korkeastikoulutetuilla”meni n.2 vuotta selvittää että hänellä on oikea pankkitili.
Maalaisjärkeä siellä kouluissa pitäs opettaa.
Tämän hetken päättäjien osalta se on jo myöhäistä,mutta tulevaisuutta ajatellen ehkä ihan hyvä.
Ja kännykät nuorisolta pois koulupäivän ajaksi,sanoi Andersson mitä hyvänsä.
Ilmoita asiaton viesti