Englannin seuraava pääministeri

Englannin seuraava pääministeri on melkoisella varmuudella Liz Truss, erittäin hyvin koulutettu ja kokenut poliitikko, sopivan ikäinenkin ja oikeaa sukupuolta.

Liz Truss ei brexit- äänestyksessä kannattanut brexitiä,   Liz äänesti sitä vastaan,  silloin hänen mielipiteensä brexitistä  oli seuraava.

”I don’t want my daughters to grow up in a world where they need a visa or permit to work in Europe, or where they are hampered from growing a business because of extortionate call costs and barriers to trade. Every parent wants their children to grow up in a healthy environment with clean water, fresh air and thriving natural wonders. Being part of the EU helps protect these precious resources and spaces.”


Poliitikoille tyypilliseen tapaan Liz kuitenkin käänsi takkinsa kansanäänestyksen jälkeen, kun näköpiirissä oli ettei brexitiä vastustaville poliitikoille olisi odotettavissa loistavaa tulevaisuutta Englannissa.  Liz  käänsi kelkkansa brexitin suhteen, mikä oli hänen poliittisen uransa kannalta tärkeä ja myönteinen päätös vallitsevissa olosuhteissa.

Niinpä Lizin poliittinen ura  etenikin hyvin brexit-äänestyksen jälkeisessä ja brexitin jälkeisessä Englannissa ja se on nyt saavuttamassa huipun, eli Englannin  pääministerin pesti on Lizin seuraava tavoite ja se on jo melko varma nakki. 


Se ei siis ole ihan varmaa että Liz olisi aidosti brexit myönteinen. Minusta tuntuu jopa  todennäköiseltä että hänen brexit- myönteisyytensä on vain taktiikkaa jolla Liz varmisti poliittisen uransa jatkon ja  nousun eteenpäin poliitikon uralla.

Kun näin todennäköisesti on ja Lizistä todennäköisesti tulee puolueensa puheenjohtaja ja pääministeri, Englannilla on sittenkin vielä toivoa,  on mahdollista että brexit tavalla tai toisella puretaan. Se olisi myös Euroopan, Suomen ja koko maailman toivo ja pelastus.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu