Euroopan unionin alijäämämenettely

Jos niin on että pelko Euroopan unionin alijäämämenettelyyn joutumisesta ohjaa Suomen talouspolitiikan hoitoa, niin tilanne on vähän kummallinen siinä mielessä että se ilmaisisi sellaisen asian Suomen talouspolitiikasta ettei sitä osata tehdä oikein ilman ulkoista uhkaa, joka sitäpaitsi ei ole mikään uhka, vaan on keksitty uhka, joka  ei merkitse mitään konkreettista, se ei merkitse muuta kuin häpeää, se on vain vähän niinkuin pelko jalkapuuhun joutumisesta kirkon eteisessä.


Tottakai meillä Suomessa osataan hoitaa taloutta oikein muutenkin, pitää osata ja sitä taloutta pitää hoitaa  oikein.

Euroopan unionin alijäämämenettely on ihan toinen asia, mitätön asia, josta ei tarvitse piitata.


Jos ei Suomessa ei osata hoitaa taloutta oikein, niin silloin pitää ottaa taloudenhoito pois populistisilta poliitikoilta, jotka eivät osaa leikata menoja, tai nostaa veroja tarpeen mukaan ja antaa se homma virkamiehille ja muille talouden asiantuntijoille. 

Hommaan pitäisi nimittää toimitusjohtaja, kuten yrityksissä menetellään, sellainen joka saneeraa talouden kuntoon, silloin kun yrityksen talous pitää saneerata kuntoon. Sellaisia hyviä saneeraajia kyllä maailmalta löytyy, jos ei Suomesta, niin ainakin muualta.

Jos Suomen virkamiehet eivät osaa hoitaa taloutta oikein nekään, eikä se valittu toimitusjohtajakaan, niin sitten pitää antaa se hoito ulkopuolisille, niinkuin Kreikan tapauksessa tehtiin.


Ei se talouden oikea hoito ole sen kummempaa, tekipä sen poliitikot, talousasiantuntijat, virkamiehet, mimetty toimitusjohtaja, tai ulkopuoliset, kuten Kreikan tapauksessa kävi.Minä voin täällä blogissani antaa kaikille niille jotka Suomen taloudesta huolehtivat neuvoja, ihan ilmaiseksi.  Eivät ne niistä minun neuvoistani piittaa, mutta voin silti antaa niitä.

Juuri nyt neuvoni on tämä.  

Suomalaiset kuluttavat aivan liikaa ja laittavat rahansa vääriin ja turhiin asioihin.

Jos suomalaiset kuluttaisivat vähemmän, vaikka samalla tavalla kuin kymmenen vuotta sitten, tai kolmekymmentä vuotta sitten, Suomen talous olisi paljon pienempi, mutta terve, kun kaikki ne rahat joita ihmiset jättäisivät kuluttamatta, valtio voisi verottaa omiin tarpeisiinsa. 

Kaikki ne asiat mihin valtio rahaa käyttää ovat hyviä ja tarpeellisia asioita, toisin kuin ne asiat ovat mihin ihmiset nyt rahojaan käyttävät.

Ei se sen kummempaa ratkaisua vaadi, se valtiontalouden kuntoon paneminen. Sen osaisi tehdä kuka vain, joka vain  ottaa tästä minun neuvostani vaarin ja noudattaa sitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu