Fortum, Fortum, Fortum  ja Uniper

Suomalaiset omistavat puolet Fortumista ja siis ehkä noin  kolmanneksen Uniperista, joka tekee valtavia tappioita.

Meitä suomalaisia omistajia, minä siis mukaan luettuna,  on noin 5,5 miljoonaa.  Meidän vastuullamme on kolmannes Uniperin tappioista,  me vastaamme niistä ja maksamme verorahoistamme ne tappiot.

Kun on tappioita, se ei ole niin kovin yksinkertaista että olisi vain tappioita.  Yleensä, kun on kyse bisneksestä, eikä luonnonkatastrofista, tai sodasta, toisen tappio on toisen hyöty.

Saksalainen kaasun ostaja hyötyy välillisesti Uniperin tappioista saman verran kuin mitä suomalaiset veronmaksajat,  kuten minä, siitä kärsivät.

Minä rahoitan siis verorahoillani saksalaisten kaasun käyttöä.  Kun saksalainen paistaa pihviä kaasulla,  lämmittää taloa, tai viilentää sitä, se on minä joka siitä maksan.


Kaikki johtuu siitä kun Putin ei tykkää siitä että Saksa antaa ukrainalaisille aseita ja patruunoita, joilla ukrainalaiset sitten tappaa Putinin erikoisoperaatiota Ukrainassa täytääntöön panevia sotilashenkilöitä.

Se että unkarilaiset tappavat venäläisiä saksalaisilla aseilla on ymmärrettävä syy sille että Venäjältä Saksaan vieville kaasuputkille on tullut nyt merkittäviä huollon tarpeita, eikä venäläistä kaasua voida toimittaa saksalaiselle Uniperille sopinusta vastaavia määriä, vaan se kaasu pitää polttaa nyt valtavana tulisoihtuna Karjalan korvessa, lähellä Suomen rajaa, jotta suomalaiset voivat katsella ja ihailla miten Uniperin Venäjältä ostama halpa kaasu palaa ja saksalaisille pitää ostaa heidänkin verovaroillaan kallista kaasua jostain muualta.

 


 

Mutta on sillä Uniperilla muitakin omistajia kuin minä ja muut suomalaiset.  Kaksi kolmasosaa Uniperista omistavat ne Fortumin muut omistajat kuin Suomen valtio ja ne Uniperin muut omistajat kuin Fortum.

Suomen media on unohtanut ne kaikki muut Venäjän Ukrainan erikoisoperaation uhrit, jotka nyt joutuvat kustantamaan saksalaisille heidän pihvinpaistonsa aiheuttamat kulut.


Keitä ne muut on?   En tiedä muita kuin Saksan valtion, joka hiljattain pelasti Uniperin konkurssilta ostamalla osan Uniperista.  Myös Fortumin ja siis meidän suomalaisten osakesalkusta lähti pois osa Uniperista.


Mutta keitä ne on ne muut omistajat?  Minulla on tunne että voi olla että suomalaisilla työeläkerahastoilla,  myös sillä joka maksaa minulle minun eläkkeeni, voi olla omistuksia Forttumista ja jopa Uniperista itsestään.

Kuka maksaa minulle lakisääteistä eläkettä jos minun työeläkevakuutusyhtiöni joutuu maksamaan saksalaisten pihvin paistamisesta.  Kysyn vaan?

Niin ja se vielä että jos minun työeläkerahastostani loppuu rahat, eikä se voi enää maksaa saksalaisten pihvinpaistosta, kinkunpaistosta, eikä suihkuveden lämmityksestä, eikä minulle minun eläkettäni, sitä josta minä maksan veroni, jolla verolla Suomen valtio osallistuu saksalaisten lämmitys- ja ruuanlaittokustannuksiin,  niin kuka niiden saksalaisten pihvinpaiston, suihkuveden lämmittämisen ja kinkun paiston sitten oikein maksaa?

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu