Groomauksesta

Mikä on hallituksen ja hallituspuolueiden suhtautuminen groomaukseen

”Grooming tarkoittaa lapsen houkuttelua seksuaalisiin tarkoituksiin. Tavoitteena groomingissa on kohdistaa lapseen seksuaaliväkivaltaa. 

Groomingissa aikuisen tarkoituksena on houkutella lapsi  tilanteeseen, jossa kohdistaa lapseen seksuaaliväkivaltaa joko netissä, netin ulkopuolella tai molemmissa ympäristöissä. Grooming on moniulotteinen ilmiö, joka pitää sisällään kaikki sanat ja teot, jotka groomaaja kohdistaa lapseen tai lapsen lähipiiriin.”

Kaikki riippuu tietenkin siitä miten kansanedustajat ja ministerit itse asiaan suhtautuvat.  

Siitä huolimatta miten he itse asiasta ajattelevat, he voivat tietenkin valita sen linjauksen minkä he haluavat julkisuudessa esittää, minkä ei tietenkään tarvitse vastata sitä mitä he itse ovat asiasta mieltä, vaan se julkinen kannanotto tietenkin tehdään sillä perusteella miten mahdollisten äänestäjien arvellaan asiaan suhtautuvan.

Kun koko ministeriö ottaa yhteisesti kantaa asiaan, samoin kuin ministeriötä tukeva eduskunnan enemmistö ja kyse on eduskunnan luottamuksesta yhdelle ministerille, asiassa on niin paljon muita tekijöitä kuin se groomauksen hyväksyntä tai hyväksymättömyys, ettei se itse asia, se groomaus,  enää paina äänestyksessä. 

Kun halutaan hallituksen jatkavan hallitusohjelman toteuttamista, siinä ei sellaiset pikkuasiat kuin yksittäisen kansanedustajan suhtautuminen groomingiin enää paina vaa-assa.

Mutta merkitseekö se sitten sitä että kansanedustajat antavat hyväksyntänsä groomingille.ja että tällainen käytös olisi siis yleisemminkin hyväksyttävää.  Tämä voi tietenkin olla signaali groomingion hyväksyttävyydestä niille joilla tällainen halu tai pakkomielle on.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu