Haitalliseen sattumasähköön sijoitetaan taas miljardeja

Onneksi sijoittajat eivät ole suomalaisia veronmaksajia, vaan kansainvälisiä kapitalisteja, joiden tarkoitus on tahkota tuulivoimalla satumaisia voittoja.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tuulivoimahankkeisiin-suomessa-yli-kahden-miljardin-rahoitus-rakentamisvaiheen-tarkoitus-alkaa-2025-2026/


Tai, miksei niitä satumaisia tuulivoimavoittoja voitaisi jakaa myös veronmaksajille?  Mutta ei, veronmaksajat eivät ole sillä kannalla että sijoittaisivat valtion kautta rahojaan jonnekin tuulibisnekseen, siinä voi käydä uniperit.  Vaikka hyvinhän sillä Uniperillakin taas taitaa mennä, kun pääsivät eroon Forttumista ja suomalaisista veronmaksajista yrityksen pääomittajana.


Olen kyllä ihan aidosti sitä mieltä ettei veronmaksajien rahoja pidä valtiovallan sijoittaa mihinkään bisneksiin.  Sijoittakoot veronmaksajat rahansa yksityisesti, minne haluavat, vaikka tuulisähkön tuotantoon.  Niinhän ne tietenkin tekevätkin, ne joilla sitä rahaa on ja jotka haluavat sitä rahaa lisää.


Mitenkähän sillä tuulisähköllä sitten oikein niitä voittoja tehdään, kun sähkön hinta näyttää nytkin olevan siinä nollan tienoilla?  Eihän sillä sellaisella nolla hintaisella sähköllä mitään tienaa, paitsi jos saa asiakkaat höynäytettyä pitkäaikaisiin sopimuksiin.


Näköjään nyt pyytävät parin vuoden sähkösopimuksille kymmenen sentin hintaa kilowattituntia kohti, vaikka pörssistä saa sähköä näköjään ilmaiseksi..  

Tuleehan siinä toki voittoa sähkön myyjille, jos sähköä saa ostaa lähes ilmaiseksi pörssistä ja siitä saa sitten niinkin hyvää hintaa sopimusasiakkailta kun 10 senttiä/kWh..

Minä ainakin taidan tästä siirtyä pörrsisähkön käyttäjäksi, kun  entinen sopimukseni loppuu.  Minulle kyllä sopii se  että sähkön hinta on halpa, enkä halua maksaa sähköyhtiölle mitään ylimääräistä.Tämän hetken pörssihinnat eivät taida johtua siitä että tuuleskelisi kovasti, vaan siitä että vettä on liikaa ja sitä pitää nyt juoksuttaa turbiinien läpi täysillä tehoilla. Sen takia sähköä on nyt liikaa ja se ei maksa juuri mitään.  Atomivoimaakin pitää alasajaa, kun ei kannata ajaa täysillä.


Kyllä ne tuulivoimaan sijoittajat varmaan uskovat siihen vetytalouteen, siihen että  se tulee ratkomaan nämä jakeluongelmat tulevaisuudessa.  Kun tuulee, tai kun vettä on liikaa ja sähkö on halpaa, siitä tehdään sitten vetyä, jolloin sille sähkölle tuleekin enemmän käyttöä, eikä sähkö olisikaan niin halpaa.  Vetytalous tulee varmaankin nielemään sähköä sen verran rajusti että sähkölle  tulee tuulellakin ja tulvavesien aikaan jonkinlainen hinta, toisin kuin nyt.


Mutta mitäpäs minä siitä murehtimaan.  Pitänee käyttää pörssisähköä niin kauan kun se on edullista ja sitten taas voi siirtyä sopimussähköön, kun sitä taas joskus saa jollain kohtuullisella hinnalla,  kuten viidellä sentillä/kWh

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu