Hallituksen Exit- strategia, eli millä aikataululla koronarajoitukset puretaan?

Hallitusta on vaadittu laatimaan ja esittämään strategia jolla ihmisten toiminta ja elinkeinot palautetaan normaaliksi kun virus alkaa hellittämään otettaan. 

Onkin yrityksille tärkeää tietää näistä asioista jotta he voisivat laatia omat operaatiosuunnitelmansa, tehdä tilauksensa, purkaa lomautuksensa jne.

Ihmisetkin haluavat tietää milloin he voivat taas matkustaa ulkomaille tai järjestää bileitä, koska voidaan riisua maskit ja tunkea kaupan jonossa seuraavan peräpään tuntumaan.


Hallitus voi kyllä antaa ohjeistuksia yrityksille ja ihmisille, mutta valitettavasti hallitus ei voi määrätä virusta,  virus käyttäytyy miten käyttäytyy ja viruksen käyttäytyminen ohjaa hallituksen toimia.

Vaikka hallitus voi ennakoida omia toimiaan ja hallitus voi kertoa siitä ihmisille ja yrityksille mitä se aikoo tehdä, virus ei informoi hallitusta siitä mitä se aikoo tehdä,  eikä hallitus voi tietää mitään viruksen suunnitelmista.  Sen takia on vähintäänkin kohtuutonta vaatia hallitukselta tarkkaa exit- suunnitelmaa joka pitäisi myös paikkansa.


Tietenkin hallitus voi antaa millaisen tahansa exit- suunnitelman, sellaisen jonka paikkansapitävyydestä ei ole mitään takeita, koska virus ei ole ilmoittanut hallitukselle omista suunnitelmistaan.  Miten vastuullista olisi jos hallitus antaisi sellaisia exit- suunnitelmia joiden toteutumisesta sillä ei olisi mitään varmuutta.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu