Hallituksen ja opposition vaalinaluspuheet ja 90%:n työllisyystavoite

On ihan selvää että sekä oppositiopuolueiden, että hallituspuolueiden edustajat, että myös kaikki kansanedustajiksi ehdolla olevat yksityisesti, puhuvat pehmeitä ennen vaaleja,  kehuen omia tavoittaitaan ja koettaen kovasti osoittaa kilpailijoiden tavoitteenasettelut erittäin huonossa valossa kyseenalaisiksi.

Mutta jotenkin tuntuu siltä että varsinkin tässä kilpailijoiden tavoitteiden kyseenalaistamisessa ei ole aina järkeä ja voi olla että kilpailijoiden tavoitteiden kyseenalaistaminen osuu omaan nilkkaan.


Kun suosittu pääministeri asettaa työllisyystavoitteeksi seuraavalla vaalikaudella 80%,  se voi olla ihan vain pelkästään vaalinaluspuhetta,  kuten  edellisen vaalikauden puheet vappusatasista.  

Mutta eihän siinä että työllisyystavoitteet asetetaan korkealle, ole sinänsä mitään vikaa.  Voihan tavoitteita aina asettaa.

Jos ja kun oppositio kritisoi pääministerin työllisyystavoitetta ja asettaa sen kyseenalaiseksi,  ihan niinkuin vappusatanenkin kyseenalaistettiin,  oppositio ilmaisee ettei se halua köyhille eläkeläisille mitään vappusatasia antaa ja ettei se halua että työllisyys nousee pääministerin tavoitteiden mukaiseen 80%:iin.


Kun arvostelu on kovin rajua ja repivää ja pääministeri paistattelee kansalaisten suosikkina,  opposition arvostelu voi kääntyä arvostelijoita vastaan ja kansa kiittää vaaleissa pääministeriä hyvän toivon antamisesta.

Opposition vaalitaktiikka ei kenties ole nyt ihan kohdallaan.  Pääministeri saattaa vetää pitemmän korren, ellei oppositio havahdu siihen että taktiikka on nyt väärä.  Ehkä opposition pitäisi asettaa joku vieläkin kunnianhimoisempi työllisyystavoite,  kuten esimerkiksi 90%.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu