Hallituksen, opposition ja VM:n  sopeuttamistoimet

Suomessa pitää tehdä talouden sopeuttamistoimia jotta valtion velanotto voitaisiin lopettaa.  Suomi elää velaksi 15 miljardin edestä vuodessa. Asialle pitää tehdä jotain.


Oppositio sopeuttaisi taloutta suurinpiirtein yhtä paljon kuin sinimustat,  SDP sopeuttaisi näköjään vähän enemmän, kun taas keskusta tyytyisi vähän vähempään.

Viisaasti nämä valtapuolueet sopeuttaisivat kaikki suunnilleen samassa tahdissa kuin mitä VM esittää.  

Riidellään siis pelkästään siitä keihin meistä kansalaisista nämä sopeutustoimet pahiten sattuvat.  Jokainen puolue puolustaa oman äänestäjäkuntansa etuja, mikä on demokratiaa ja näin demokratioiden kuuluu toimia.


Tällä kertaa äänestäjät olivat päättäneet äänestää oikeistoa ja äärioikeistoa, kuka mistäkin syystä, mutta koska kansa on näin tehnyt, niin nyt sitten äärioikeisto ja oikeisto määräävät sen keneltä leikataan ja se tarkoittaa kylmää kyyttiä vasemmiston  ja keskustankin äänestäjille.  Näiden puolueiden äänestäjät joutuvat nyt maksamaan myös rikkaiden puolesta sen mitä pitää maksaa, jottei Suomi enään kasvattaisi velkataakkaansa.


15 miljardin velanotto vuotta kohti tarkoittaa sitä että jokainen suomalainen joutuu alentamaan elintasoaan kolmella tonnilla vuodessa, tai parilla sadalla kuussa, tai 7,5 eurolla päivässä jos velanotto halutaan lopettaa.

Tämä sinimusta hallitus toteuttaa tästä sopeuttamistavoitteesta VM:n suosituksesta  vain puolet, mikä merkitsee sitä että elintasomme leikataan puolellatoista tonnilla vuodessa ja meidän elintasostamme puolitoista tonnia on edelleen velalla rahoitettua.

Tällä kertaa elintason pudotus koskee siis pelkästään köyhiä, eli köyhien elintaso voi pudota jopa kolmella tonnilla, sen takia että rikkaiden elintasoa ei nyt pudoteta ollenkaan, tai sitä jopa nostetaan vähän.


Meillä olisi kyllä varaa pudottaa elintasoamme sillä kolmellakin tonnilla. 

Jos kerran köyhien elintasosta leikataan kolme tonnia, niin kyllä rikkaatkin sellaisen samanlaisen elintason pudotuksen kestäisivät.  

Miksi sitä ei tehdä, miksi VM ei sellaista suosittele?

Siksi että VM ei ota kantaa siihen keneltä leikataan, se määrittelee vain miten paljon leikataan.


Tähän loppuun vielä pitää sanoa ettei mitään sellaisia taikasieniä ole olemassakaan mistä rahaa vain tulee. Ne kaikki taikaseinät ovat vain poliitikkojen keksimää tarinaa, sepitettä äänestäjien iloksi ja harhauttamiseksi, pekkää mielikuvitusta siis, johon kuitenkin uskotaan kiihkeästi. Usko antaa voimaa.

Karu totuus on se että jos suomalaisten elintasoa rahoitetaan velaksi, niin velan ottamisen lopettaminen laskee meidän elintasoamme juuri sillä summalla kun velanottoa supistetaan.


Kaikki mitä hallitus leikkaa ja kaikki mitä hallitus verottaa, siinä tarkoituksessa että velan ottaminen vähenee tai loppuu, tulee tavalla tai toisella kansalaisten kustannettavaksi, ei tietenkään niin että kaikki kärsisivät saman verran, eikä hallitus siihen tietenkään edes pyri, vain hallitus, ministerit ja hallituspuolueiden kansanedustajat pyrkivät tietenkin varjelemaan omia äänestäjiään leikkausten ja veronkorotusten vaikutukselta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu