Hamasin tuhoaminen

Israelin suorittama Hamasin tuhoamisoperaatio on menossa Gazan alueella. Mitenkähän mahtaa onnistua?

Israel näyttäisi olevan kovasti niskanpäällä tässä tuhoamisoperaatiossa, kuten se on ollut niskan päällä olemassaoloaan koskevissa konflikteissa koko olemassaolonsa ajan.

Hamasin taistelijoista ei näytä olevan vastusta israelin armeijalle, mikä Hamasilla oli ihan varmasti tiedossa silloin kun se suunnitteli sen terrori-iskunsa toteutumista joka aiheutti sitten Israelin hyökkäyksen Gazaan ja nykyisen tilanteen.


Se on siis ollut hamasin tiedossa mitä sen terrori-iskusta Israeliin seuraa.  Voidaan jopa kuvitella ja väittää, että nykyinen tilanne on jopa Hamasin päämäärä ja tarkoitus, koska ei voi olla niin ettei Hamas olisi tiennyt seurauksista etukäteen.

Hamasin iskulla Israeliin voi olla, ja todennäköisesti on, joku  isompi strateginen merkitys.  Se strategia  on nyt ilmeisesti toteutumassa.Koko vuosikymmenet jatkuneen konfliktin syyhän on tietenkin se että Israelin valtio perustettiin toisen maailmansodan jälkeen, kristittyjen länsimaiden tuella, Palestiinaan, joka ei ollut asumatonta erämaata, kuten väitettiin, vaan joka oli ennestään asuttu paikka, jossa oli ikivanhaa asutusta ja ikivanhaa kulttuuria,  pitkälti samaa kulttuuria kuin mitä on ympäröivien arabivaltioiden kulttuurit.


Kun alkuperäisiä palestiinalaisia pidettiin valloitussotien jälkeen kansalaisina toisarvoisina, tai heitä suorastaan vainottiin ja karkotettiin omilta alueiltaan, se koettiin tietenkin vääryytenä ja epäoikeudenmukaisuutena ja se synnytti tietenkin vihaa Israelia ja juutalaisia sekä heitä tukeneita länsimaita kohtaan palestiinalaisissa, mutta myös palestiinalaisia kohtaan myötätuntoa tuntevissa palestiinan naapureissa.


Jotkut ehkä haluaisivat nyt jo unohtaa tämän varsin luonnollisen ja oikeutetun vihan, kuitata sen ja aloittaa elämä uudelta pohjalta, unohtaen menneet vääryydet ja jatkamalla elämää uusissa olosuhteissa.

Kaikki eivät tätä vääryyden ja siitä nousseen vihan unohtamista kuitenkaan halua hyväksyä ja haluavat ruokkia sitä vihaa, lopullisen päämäärän, Israelin ja juutalaisten tuhoamisen ja menneiden vääryyksien  oikaisemisen toteuttamiseksi.


Sen takia Hamas, jolla on vahvaa tukea sekä Iranista, että varmaan muualtakin muslimimaailmasta, tekee temppuja jolla halutaan ylläpitää vihaa ja kostonhalua.  Se vihan pito koetaan jopa niin tärkeäksi että ihmisiä voidaan uhrata, jopa koko Gazan asujaimisto voidaan uhrata pyhän päämäärän, koston toteuttamisen ja Israelin tuhoamisen tavoitteen pitämiseksi hengissä.Tämä on siis se strategia joka on ollut Hamasilla ja heidän tukijoillaan mielessä, kun he ovat terrori-iskuaan Israeliin suunnitelleet. Tarkoitus on nimenomaan ollut houkutella Israel hyökkäämään ja tuhoamaan Gazan aluetta.  Hamasin taistelijat Gazassa ovat olleet vain syötti.

Tosin eivät nämä yksittäiset Hamasin taistelijat Gazssa mistään mitään tiedä, he ovat vain manipuloituja ja aivopestyjä nuoria miehiä, joilla ei ole käsitystä omasta roolistaan tässä konfliktissa.Miten sitten Hamasin strategia on onnistunut?

Näyttää siltä että strategia kyllä toimii.  Viha Israelia ja juutalaisia kohtaan on lisääntynyt kaikkialla arabimaissa, muslimimaailmassa ja jopa täällä lännessä. 

  • Hamasin kannatus länsirannan palestiinalaisten keskuudessa on noussut.
  • Jemenin kapinalliset hyökkäävät ohjuksin Israeliin suuntaavien rahtilaivojen kimppuun. 
  • Hizbollah lähettää ohjuksia Israelin puolelle Libanonin puolelta.
  • Mitä kaikkea vielä onkaan tulossa?

Vihaa Israelia kohtaan on pakko pitää yllä, jotta unelma Israelin tuhoamisesta voisi pysyä hengissä.  Sen takia Hamasin isku Gazasta israelin puolelle tehtiin ja nämä seuraukset olivat hyvin iskun tekijöiden tiedossa. Gazan  ihmiset uhrattiin siis tarkoituksella, jotta arabien ja muslimien viha Israelia kohtaan säilyisi ja kasvaisi.

Strategia onnistui, mutta johtaako se lopulta Israelin tuhoon?  Sitä emme vielä tiedä, mutta mahdollisuus tähän lopulliseen päämäärään pääsemiseksi ovat vielä olemassa. Israelin tavoite, Hamasin tuhoaminen asein, ei varmaankaan onnistu. Israelin sota Gazassa on jo nostanut Hamasin kannatusta. Hamas ei ole ne soturit jotka siellä Gazassa panevat harkitusti hanttiin Israelin armeijalle. 

Hamas on aate, joka on nyt voimistunut ja vaikka kaikki Gazan Hamasin  terroristit, tai sankarit saataisiin tuhottua, aate elää ja suuresta islamistisesta maailmasta riittää rekrytoitavia niin paljon kuin Hamasin sponsoreilla riittää rahaa heidän varustamiseensa ja kouluttamiseensa.Kuten hyvin tiedetään muslimimaailmassa on kyllä rahaa, aivan riittävästi ja rekrytoitavia sotilaitia, tykinruokaa Israelin armeijalle, riittää myös, niin että Israelin armeijalle riittänee töitä tulevaisuudessakin, samoin kuin jenkki-uskovaisille  riittää israelin armeijan rahoittamista myös tulevaisuudessa.

Voidaan sanoa että sotaa Lähi-idässä juutalaisten ja muslimien välillä pidetään yllä muslimien vihalla ja jenkkien uskovaisuudella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu