Harvinainen poliitikko

Kävin pullakahvilla SDP:n eurovaaliehdokkaan, Suna Kymäläisen, vaalitilaisuudessa.  

Minua hämmästytti se että sieltä ei tullutkaan sitä tavallista puoluetoimiston ohjelmoimaa poliittista jargonia.  Ehdokas kävi henkilökohtaisesti tervehtimässä, ei pitänyt puhetta paperista ja puhetta tuli.  


Puhe oli selkeää ja jäsenneltyä, vaikka se oli spontaania.  Ei tarvinnut ponnistella saadakseen sanoista selvää ja pysyäkseen juonessa mukana ja se teksti oli kaikki tervejärkistä ja helposti ymmärrettävää, eikä millään tavalla ideologista, eikä  missään tapauksessa populistista.

Asiat esitettiin sillä tavalla kuin ne ovat, eikä kuulijoille luotu mihinkään perustumattomia, ilmassa leijuvia  mielikuvia asioista, kuten politikkojen yleinen tapa on.


Vaikka kyseessä oli SDP:n ehdokas, niin kyseessä ei ollut ainakaan mikään SDP:n ylistys.  Puhuja kuvasi suhdettaan puolueeseensa ja sen jäseniin, kertoen sekä sen myönteisistä että hankalista puolista.  Tuotiin esiin ristiriidat oman puolueen kanssa ilman mitään tarpeetonta draamaa ja samalla tavalla kerrottiin myös myönteisistä asioista.


Myönteisellä tavalla minua ihmetytti myös se ettei ehdokas pyrkinyt millään tavalla mollaamaan muita puolueita, eikä muita ehdokkaita, ei edes kokoomusta, vaan hän kertoi avoimesti millaista apua hän oli saanut omille poliittisille pyrkimyksilleen muiden puolueiden edustajilta, esimerkiksi kokoomuspuolueen poliitikoilta, vaikka SDP:ssä oltaisiin oltu hänen  ideoidensa suhteen vähintäänkin nihkeitä.


Todella vahva esitys poliitikolta josta en tähän mennessä ole tiennyt juuri mitään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu