Heti tiedonannon jälkeen kaikki jatkuu kuten ennenkin.

Maahanmuuttopolitiikka jatkuu sellaisena kuin miten se on hallitusohjelmaan kirjattu, eli se on a) väärää, b) kylmää, c) rasistista, d) eriarvoistavaa? ,  aivan kuten Riikka Purra ehti tänään äxättää. 


Tämä on tietenkin perussuomalaisten kannattajille selkeä viesti siitä että tämä tiedonanto oli yhtä tyhjän kanssa ja että persujen ja hallituksen politiikka jatkuu sellaisenaan ja että persujen linja, on juuri sitä mitä äänestäjille on luvattukin, että se on oikeata ja sitä toteutetaan, eikä persujen vanhoissa rasistisissa puheissa ole mitään väärää tai katumista. 

Purralle on erittäin tärkeätä vakuuttaa omat äänestäjänsä siitä että äänestäjille luvattu linja jatkuu, eikä perussuomalaisten puolueen äänestäjiä ole petetty. Sen sijaan kaikkien muiden puolueiden äänestäjiä on kyllä taas petetty, tosi pahasti, myös mediaa vedetään taas höplästä.


Tämä tyhjä tiedonanto ja sen seuraukset ovat siis selkeä voitto persuille ja heidän politiikalleen, taas kerran.

Sen lisäksi myös kokoomukselle tämä on merkittävä voitto.  Kokoomus voi nyt siis kaikessa rauhassa  jatkaa sitä omaa köyhiä kyykyttävää politiikkaansa, mitä se puolestaan omille äänestäjilleen lupasi, mikä ei olisi ollut mahdollista missään muussa hallituskokoonpanossa ja kokoomusta äänestäneiden tulot myöskin kasvavat, toteutettavien verovähennysten muodossa.


Kaiken tämän hallituksen keskeisen politiikan, sekä persujen kiristyvän maahanmuuttopolitiikan, että kokoomuksen köyhien kyykyttämisen, tarkoitukseksi on sanottu olevan edellisen hallituksen holtittoman velkaantumisen lopettamisen.  

Kuitenkin velkaantuminen,  näistä kaikista hallituksen toimista huolimatta, näyttää olevan samaa tasoa kuin edellisenkin hallituksen velkaantuminen, siitä huolimatta ettei nyt ole koronaa ja sitäpaitsi tämä uusi, tämän uuden hallituksen ottama velka,  on valtavan paljon kalliimpaa kuin mitä edellisen hallituksen ottama velka oli.


Voidaanko siis sanoa että jos edellisen hallituksen lainanotto olikin holtitonta, niin tämän uuden hallituksen lainanotto ei sitä olisi?

Toki lainan ottamista voidaan perustella myös sillä että kun nyt on sitä inflaatiota, mitä edellisen hallituksen aikana ei ollut, niin kaikki maksaa enemmän,  valtion menot ovat kasvaneet kun julkisten alojen palkankorotukset vievät entistä enemmän valtion rahaa ja kaikki muukin, mukaan luettuna lainan hinta ovat kallistuneet.

Toki arviossa pitää ottaa huomioon myös se että valtion tulot kasvavat kun kansalaiset saavat enemmän palkkaa ja maksavat siitä myös enemmän veroja.


Jos siis otetaan huomioon inflaation vaikutus, velkaantumisen voidaan katsoa olevan vähän maltillisempaa kuin edellisellä hallituskaudella,  mutta niin toki kuuluukin olla, koska yrityksille ja kunnille ei tarvitse nyt maksella niitä koronatukia, kuten edellisellä hallituskaudella piti tehdä.Mutta joo.  Otsikkoon palatakseni, se hallituksen tiedonanto ei vaikuta mitään hallituksen rasistiseen politiikkaan, eikä perussuomalaisten rasistiseen ajatteluun, eikä vihapuheisiin, ne jatkuvat kuten ennenkin.  Sen sijaan hallitus pystyy nyt jatkamaan sitä sovittua persu- ja kokoomuspolitiikkaansa, eli maahanmuuttokriittisyyttä ja köyhien kyykyttämistä, sekä myöskin holtitonta velkaantumista.

Jos RKP olisi lähtenyt hallituksesta, se politiikka ei olisi voinut jatkua sovitulla tavalla, siihen olisi varmasti tullut jotain muutoksia.  Kojootin hetki kuitenkin lähestyy.  Maa katoaa jossain vaiheessa jalkojen alta, ei siis vielä sen edellisen hallituksen, vaan tämän nykyisen hallituksen holtittoman velanoton seurauksena.  Rahaa ei kovin pitkään käyttää enemmän kuin mitä sitä on.


Paitsi jos on oma rahanpainokone, kuten EKP:lla on. Se rahanpainokone on Suomen, EU:n ja koko globaalin maailman ainut toivo.  Velan määrä on jo paisunut yleismaailmallisesti niin suureksi että sitä ei pystyttäisi maksamaan pois muuten kuin vetämällä  kaikki liikkeellä oleva raha  pois markkinoilta.

Mutta ei hätää, ei niin tule tapahtumaan. 

Sanotaan että kaikki raha on velkaa. Epäselvää vain on se että kenen velkaa se on ja kenelle.   Onko minun lompakossani oleva raha minun velkaa keskuspankille, vai keskuspankin velkaa minulle?

Jos se minun rahani on minun velkaani keskuspankille,  kuten kaikki muukin raha, ei siinä ole kuitenkaan mitään järkeä että keskuspankki kerää kaiken painamansa rahan pois markkinoilta ja polttaa sen, koska siitä seurauksena olisi vaihtotalouteen siirtyminen, eikä se taitaisi oikein toimia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu