Hippien pippurisumuttaminen

Ei näyttänyt hyvältä kun TV:ssä näytettiin miten poliisit sumuttivat pippurisumutetta tiellä kyyristelevien hippien päälle. Se tosiaan näytti poliisien tarpeettomalta väkivallalta passiivisesti tilanteeseen alistuvia mielenosoittajia vastaan.

Mutta se juuri oli asia mitä hipit halusivat.  Hipit halusivat julkisuutta asialleen, joka on maailman pelastaminen edistämällä vihreitä arvoja, Hipit haluaisivat että hallitus säätäisi lakeja jotka huomioivat tulevan ilmastonmuutoksen ja toimivat sen hillitsemiseksi tai jopa estämiseksi.

Poliisit toimivat juuri sillä tavalla kuin mitä hipit toivoivat heidän toimivan ja kamera oli sopivasti paikalla.


Valitettavasti keskustelu asiasta ei ole sujunut ihan hippien haluamalla tavalla.  Ilmastonmuutoksesta keskustelun sijasta on keskusteltu poliisin väkivaltaisesta käytöksestä ja hippien toiminnan laillisuudesta, mutta pitämällä yllä tätäkin keskustelua hipit saavat samalla myös itselleen ja asialleen julkisuutta.


En nyt oikein sitten tiedä puhuisinko nyt ilmastonmuutoksesta, vaiko poliisin tai hippien väärästä käyttäytymisestä.

Mielestäni poliisi toimi oikein monessakin mielessä.

Ensinnäkin hippien  laittoman toiminnan estäminen on poliisin lain mukainen tehtävä.  Pippurisumute ei ole kovin vaarallista hipeille, mutta sitä käyttämällä poliisi sai hippien asian julkisuuteen paremmin kuin vain kantamalla heitä pois paikalta.  Pamputtaminen tai muunlainen väkivalta olisi ollut poliisin laitonta toimintaa, mutta pippurisumute ilmeisesti ei.


Hippien toiminta asiassa on ollut selvästi laitonta, mutta sille laittomuudelle on omat lieventävät asianhaaransa olemassa.

Suurin osa ihmisistä ja ihmiskunnasta ei tiedosta sitä asiaa että nykypolven pitäisi kantaa vastuuta myös seuraavien ihmissukupolvien tulevista kohtaloista.

Se toki voidaan kyseenalaistaa onko nykypolven ihmisillä velvoitetta huomioida tulevat sukupolvet, mutta toki useat, ehkä useimmat  ihmiset, ajattelevat että tällainen velvoite on olemassa.

On kuitenkin olemassa muutosvastaisuutta ja suoranaista laiskuutta, jotka estävät sen toiminnan toteuttamisen joka auttaisi tulevia sukupolvia.  Ne jotka eivät haluaisi muuttaa tottumuksiaan ja tapojaan väittävät jopa tiedemiesten havaitsemia ja esiin tuomia tosiasioita hölynpölyksi ja tuovat esiin itse kehittelemiään vaihtoehtoisia totuuksia.


Saavatko  ilmastohipit sitten tempauksillaan mitään aikaiseksi on sekin kyseenalaista, mutta ainakin he yrittävät edes jotain.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu