Hippokrateen vala

Mikä se on se sellainen hippokrateen vala?  Mihin se sitoo?

Pitääkö lääkärin hoitaa sairaita riippumatta siitä onko sairaalla, esimerkiksi paperittomalla ulkomaalaisella, oikeus saada hoitoa Suomessa? 

Voiko lääkäri jättää potilaan hoitamatta jos potilaalla ei ole rahaa maksaa hoidosta, tai jos mikään instanssi, esimerkiksi valtiovalta, ei halua ottaa hoidosta taloudellista vastuuta.


Jos lääkäri on sitä mieltä että hänellä on velvollisuus estää ihmisen kuolema, tai hoitaa joku sairaus, vaikka Suomen laki kieltää ja vaikka potilaalla ei olisi varaa kustantaa hoitoa, niin mitä lääkäri tekee?


Nykyhallitus ei vissiinkään ole kieltänyt lääkäreitä hoitamasta niin sanottuja paperittomia potilaita, mutta se on vissiin antanut, tai antamassa, hyvinvointialueille oikeuden olla hoitamatta paperittomia.


Mitä hyvinvointialueet tekevät?  

Niillä hyvinvointialueilla joissa ollaan persumielisiä, varmaan ilomielin jätetään paperittomat terveyskeskusten ja sairaaloiden portaille kuolemaan.  Vaihtoehtoisesti joku vapaaehtoinen persupartio korjaa ne sieltä portailta jonnekin huomaamattomampaan paikkaan kuolemaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu