Hyvää virtuaalivappua ja hyvää koronavappua

Vapun aatto oli synkkä ja kolea, ihan aito vappu siis, eikä sitä onneksi tarvinnut viettää kuin virtuaalisesti.  Minulle tosin virtuaalivaput ovat ennestään tuttuja, en piittaa väkijoukoissa tungeksimisesta ja virtuaalivappu sopii minulle.  En tosin kaipaa vappua edes virtuaalisena, mutta menköön ja olkoon, ei siitä paljon haittaakaan ole ja voihan sitä simaakin vähän ottaa vapun kunniaksi.

Vappuun kuuluvat myös vappupuheet ja tässä aion nyt seuraavaksi esittää sellaisen.

Maassamme koronaa sairastaneiden määrä, eli niiden määrä joilla on veressään korona-viruksen vasta-aineita, näyttää olevan erittäin pieni.  Se tarkoittaa sitä että sairaus on levinnyt kansalaisten keskuudessa erittän vähän, vain noin prosentilla kansalaisista on ollut tartunta.  Silti  Suomi ja koko maailma on ollut koronan takia sotatilaa muistuttavassa poikkeustilassa jo pari kuukautta.

Vaikka koronan aineelliset tuhot ovat olleet olemattomat ja inhimilliset kärsimyksetkin varsin rajalliset sotiin verrattuina, koronan vaikutukset maailmantaloudelle ovat mittavat.  Saamme valmistautua siihen että maailma on pysyvämmin muuttumut erilaiseksi kuin mitä se oli ennen koronaa.   Saamme tyytyä maailmaan sellaisena kun se nyt on, niine rajoitteineen kun mitä maailmassa nyt on, niin pitkään kunnes rokote koronaa vastaan on kehitetty, testattu ja sitä on  saatu valmistettua niin paljon että sitä riittää kaikille maailman ihmisille ja kaikki ihmiset on saatu rokotettua.   Emme tiedä miten pitkään se kestää.  

Näyttää nimittäin siltä että mitään kattavaa laumasuojaa ei saada taudin leviämisen kautta, koska taudin ei uskalleta antaa levitä. Sen takia suojatoimia on jatkettava niin pitkään kunnes laumasuoja saavutetaan maailmanlaajuisesti rokotteen avulla.

Ruotsalaisetkaan eivät onnistu oman laumasuojansa avulla pääsemään pälkähästä ennen rokotteen aikaansaamaa suojaa, vaikka he antavatkin taudin levitä väestössään, koska maailma Ruotsin ulkopuolella pysyy pysähtyneessä tilassa ja Ruotsi ei ole mitenkään irti muusta maailmasta, kuten Pohjois-Korea, vaan on monella tavalla riippuvainen muusta maailmasta ja sama kehitys mikä vallitsee muualla maailmassa, vallitsee myös Ruotsissa, vaikka ruotsalaiset olisivatkin koronalle immuunimpia kuin mitä muualla ollaan.

Emme  vielä tiedä vietämmekö seuraavankin vapun korona-vappuna. Aika näyttää.Kun tai jos koronarokote joskus saadaan kehitettyä, maailma ei silti palaa ennalleen.  Voi olla että ihmiset huomaavat että vähemmälläkin fossiilisten polttoaineiden käytöllä tullaan toimeen ja että maailman tulevaisuus on paremmin turvattu  vähäisemmällä fossiilisten polttoaineiden käytöllä.  Se olisi tulevien sukupolvien elämää turvaavaa positiivista kehitystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu