Ihmisen ennallistaminen, eli ihmisen sopeuttaminen ennallistettuun luontoon.

Luonnon ennallistaminen ei kuulosta minusta hyvältä ajatukselta, ei ollenkaan.  En pysty innostumaan siitä ajatuksesta.  Yritän miettiä miksi.


Jos ajatellaan että luonto pitäisi Suomessa kokonaan ennallistaa, Suomi muuttuisi heti nykyihmiselle sopimattomaksi elinympäristöksi.  

Ihminen on muokannut Suomen luonnon sellaiseksi että se pystyy elättämään meidät nykyihmiset olemassa olevan tekniikan ja aikojen kuluessa kertyneen tietotaidon avulla. 


Nykyihminen ei ennallistetussa luonnossa  pärjäisi, siihen tarvitaan luontoon ennallistettu ihminen, sellainen ihminen millaisia ihmisiä tänne Suomeen tuli aikoinaan idästä, pohjoisesta, lännestä ja etelästä, silloin kuin  Suomi oli vielä luonnollisessa tilassa, sellaisessa tilassa mihin Suomi olisi nyt tarkoitus ennallistaa.  

Ne ihmiset jotka silloin tulivat tänne Suomeen olivat meidän nykysuomalaisten esi-isiä, joten meidät nyky-ihmiset pitäisi siis ennallistaa esi-isiemme kaltaisiksi.


Pitäisi opetella pyydystämään hirviä, hylkeitä, lintuja, kaloja ja muuta riistaa, niillä alkeellisilla välineillä joita meidän esi-isämme käyttivät ja joita on suosta kaivettuina nykyisin esillä museoissa. 

Pitäisi osata rakentaa turpeesta ja puusta asuntoja joissa tarkenisi talvella.  Pitäisi osata muokata eläinten nahoista vaatteita.

Kun pellot metsitettäisiin, ei olisi enää kotimaista viljaa, eikä kotimaisia vihanneksia. 

Kun suot ennallistettaisiin, sieltä voisi toki syksyisin kerätä lakkoja koko talven ja seuraavan kesän varalle, kuten myös mustikoita ja puolukoita, jos säilytys vain saataisiin onnistumaan ilman sokeria ja hillopurkkeja.  

Koska puita ei voisi kaataa, eikä ulkomaille  voitaisi myydä puita ja puujalosteita, kuten paperia tai tervaa,  ei olisi rahaa millä ostaa etelän hedelmiä ja muita globaalin maailmantalouden tuotteita, pitäisi yrittää tehdä kaikki ihan itse.


Ei olisi tietenkään mitään marketteja, eikä niitä kauko-idässä valmistettuja muovihärpäkkeitä joita siellä marketeissa on myytävänä, eikä niitä olisi tarjolla edes kirpputoreilla.   Itse pitäisi yrittää valmistaa nahoista vaatteita ja  puusta kiuluja veden hakemiseen ja säilytykseen ja tuohesta pitäisi väsätä kontteja muiden tavaroiden ja eväiden kuljettamiseksi, sekä tuohivirsuja, ettei tarvitsisi paljain jaloin kulkea.


Tällaista se olisi se ihmisen ennallistaminen ja ihmisen sopeuttaminen ennallistettuun luontoon,  Toivottavasti se ei tapahdu minun elinaikanani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu