”Ilmaiset” mediat ja maksulliset mediat

Minulle tulee yksi maksullinen lehti, ns. maakuntalehti ja ajoittain olen ostanut myös hesaria ja joitain  muitakin,  tietenkin olen myös US:n tilausasiakas.

US:ää lukuunottamatta en pidä tarpeellisena muiden maksullisten uutiskanavien tilaamista.  YLE, Maikkari ja muut “ilmaiset” uutiskanavat välittävät riittävästi tietoa.  On myös muita “ilmaisia”  uutiskanavia joita jatkuvasti seuraan, ne voivat olla ja saavat olla mielestäni puolueellisia, tai vähemmän puolueellisia.  


Myös erittäin puolueelliset uutiskanavat, kuten Suomen Uutiset, kiinnostavat.  On kiinnostavaa seurata miten ne kulloinkin eri asioissa totuutta vääristelevät ja mitä puppua ne omille kannattajilleen oikein syöttävät.


Puolueellisista uutiskanavista paras on mielestäni Verkkouutiset, mikä on kai kokoomuksen ylläpitämä ilmainen uutiskanava.  Uutiset siellä ovat asiallisesti tuotu esiin, kuten täällä US:ssäkin, eikä kokoomuksen poliittiset, populistiset ja totuutta vääristelevät vaalikampanjat näy verkkouutisissa, eikä verkkouutiset näyttäisi olevan kanava niiden vaalikampanjoiden käymiselle.


Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen uutisten ilmaispalvelujen kirjoon.  Joskus tosin tekisi mieli tilata myös hesari, mutta olen tullut siihen tulokseen että kyllä ne samat asiat selviävät niistä muista medioista joita seuraan, ei siis kannata, vaikka mieli tekisi.


Ne vanhat uutiset voisi kyllä minusta vapauttaa maksullisuudesta, ehkä viikon, ehkä kuukauden kuluttua.  On kiusallista että kun jossain blogissa on viitattu johonkin hesarin artikkeliin, mitä usein tapahtuu, niin se linkki  ei sitten aukene.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu